James Cameron pogratulovat Avengers k potopení Titanicu

James Cameron pogratulovat Avengers k potopení Titanicu
Titanic | 1997 Paramount Pictures and Twentieth Century Fox
James Cameron si dokázal léta držet unikátní rekord - přestože nepatří mezi nejvýkonnější filmaře (během třicetileté kariéry režíroval pouhých deset filmů), natočil dva vůbec nejúspěšnější filmy historie - Titanic a Avatar.
Titanic vydělal 2,187 miliardy, první Avatar dokonce 2,788 miliardy. Skutečný "král světa", jak se občas Železnému Jimovi říká. Nyní už je ale jen poloviční. Titanic totiž v celosvětových tržbách pokořili poslední Avengers díky tržbám 2,489 miliardy dolarů. Cameron to vzal sportovně a pogratuloval všem v Marvelu k potopení jeho klasiky:
Kevinovi [Kevin Feige, prezident Marvel Studios - pozn. redakce] a všem v Marvelu.
Skutečný Titanic potopil ledovec. Na potopení mého Titanicu byli potřeba Avengers. Každý zde v Lightstorm Entertainment smeká před vaším úžasným úspěchem. Dokázali jste, že je filmový průmysl nejen naživu a daří se mu dobře, ale je dokonce větší než kdy dřív!
Jim Cameron
Inu, když odcházet, tak se vztyčenou hlavou. Pravda, zatím si Cameron stále drží pozici muže, který natočil ten nejúspěšnější film vůbec. Ale poslední Avengers už mu začínají dýchat na záda - v tuhle chvíli jim chybí zhruba třetina miliardy, což není mnoho. Co myslíte, bude Jim gratulovat podruhé?