Tom Cruise vrazil do kin a rozplakal tím dětské diváky

Tom Cruise vrazil do kin a rozplakal tím dětské diváky
Teen Titans Go! To the Movies | Cartoon Network
Někdy ale jedna skupina naprosto převálcuje druhou. Jako se to stalo nyní o víkendu, kdy do kin vstoupil nový díl Mission: Impossible a také celovečerní verze animovaného seriálu Mladí Titáni do toho!, který si utahuje z fenoménu všemožných superhrdinů (ať už těch od Marvelu nebo ze stáje DC Comics).
Tom Cruise je solidní "magor". Zase si nedokázal pomoct a skočil...
Filmy5. 6. 2018
Tom Cruise je solidní "magor". Zase si nedokázal pomoct a skočil...
Obvykle vyhrávají v podobných případech děti, protože unavení rodiče vždy berou zavděk to, když mohou své ratolesti zabavit na dvě hodiny v kině. Jenže to by se nesměla M:I série postupem let vypracovat mezi jednu z nejzajímavějších filmových atrakcí vůbec. Trvalo to, ale Tom Cruise svým upřímným nasazením dokázal vybudovat podobnou zvědavost, jaká pracuje v prospěch Jackieho Chana: diváci ví, že hrdina nasazuje při natáčení vlastní krk a každým novým filmem se snaží laťku o něco víc posunout. Takže se z M:I stal v rámci hollywoodské produkce jedinečný fenomén, který funguje prakticky na všechny cílovky a snadno si krade veškerý zájem pro sebe.
Nová Mise s podtitulem Fallout tak nedala dětské supehrdinské satiře žádnou šanci. Film otevřel za 61 milionů dolarů, což je sice stále hodně vzdálené konkurenčním bondovkám, ale pořád jde o nejlepší start série. A po Válce světů, která otevírala za 64 milionů, o druhý nejlepší start Cruiseovy kariéry. Bude otázkou, jak se nová huntovka (už je na čase ten termín zavést) popasuje s nástupem hraného Medvídka Pú (premiéra tento víkend) a Jasona Stathama mlátícího žraloka (příští víkend), pokud ale vezmeme v potaz přímo fantastické ohlasy, mluvící o nejlepším filmu série, a tržby předchozích dílů, znovu by se mělo útočit na 700 milionů celosvětově.
A celovečerní Mladí Titáni? Velké zklamání. Navzdory přímo nadšeným recenzím startuje animák Teen Titans Go! To the Movies až na pátém místě za 10,5 milionů. Ony finance vlastně nejsou tak velký problém, protože film pouhou desítku stál. Přesto by jeden od skvěle hodnoceného animáku, který vychází z úspěšného seriálu (a navíc si utahuje z dost možná nejpopulárnějšího tématu dneška), čekal přeci jen podstatně vyšší číslo. Inu, děti to tentokrát prohrály a rodiče se rozhodli, že do kina vyrazí bez nich.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Tom Cruise, Rebecca Ferguson
tom-cruise-vrazil-do-kin-a-rozplakal-tim-detske-superhrdiny