Kryštůfek Robin

70%
Kryštůfek Robin

Dospělý Kryštůfek Robin dře v zaměstnání, kde je přepracovaný, mizerně zaplacený a kde nemá jistou budoucnost. Má sice rodinu, ale práce ho vytěžuje natolik, že mu na ženu a dcerku zbývá jen málo času. Kryštůfek docela zapomněl na své idylické dětství strávené s prostomyslným a mlsným plyšovým medvídkem a jeho kamarády. Když se však s nyní potrhaným a ošuntělým Medvídkem Púem opět setká, jejich přátelství opět vzplane a připomene Kryštůfkovi nekonečné dny dětských radovánek a hrátek, které jako malý chlapec zažíval. Po nešťastné příhodě s Kryštůfkovým kufříkem se Pú se zbytkem party včetně Prasátka, Ijáčka a Tygra vydají ze Stokorcového lesa do Londýna, aby pomohli Kryštůfkovi jeho věci najít… protože nejlepší přátelé si vždycky pomáhají. (Falcon)




Recenze: Kryštůfek Robin

Kinobox.cz
40%

Dlužno podotknout, že režisér Marc Forster (Ples příšer, Hledání Země nezemě) dělá co může, a kromě působivých vizuálů se snaží z herců vymáčknout i slušné herecké výkony, ale s tímto nezajímavým, zoufale sterilním scénářem žádné zázraky dokázat nemohl. Takže místo řešení nějakých zajímavých emocionálních záležitostí skončíme nakonec u nezbytné honičky v ulicích Londýna a nezbytného ponaučení, že rodina je důležitější než zaměstnavatel.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Netradiční Disneyovka,která bude horko těžko bojovat o diváky. Už ten fakt zařadit film do kina v originálním znění zavánělo průserem. Kryštůfek Robin je však "dospělým" filmem,který ocení všechny věkové kategorie. Zvířátka vypadají dobře a při sledování jsem dostal velkou dávku nostalgie,kterou jsem ani neočekával. Příběhově trochu strožejší a bez pořádné gradace děje. Celé to jen tak pozvolně plyne. I přes všechny výtky jsem spokojený,protože takových filmu je minimum.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Film, který by se dal volně označit za pokračování filmu Sbohem, Kryštůfku Robine (2017), je opět vizuálně působivým a velmi zdařilým převyprávěním klasického příběhu pro současné publikum. Tentokrát je do role nyní již dospělého Kryštůfka Robina obsazen Ewan McGregor, který vyzdvihuje typickou situaci pracujícího otce mimo rodinu. Když ho však jedna konkrétní okolnost donutí vrátit se do doby svého dětství, rázem není nouze o jemný humor, citové pohlazení a ponaučení. Příběh se zabývá především tématem krize středního věku a významem rodinných vztahů, což je téma, které zřejmě vyvolalo pozitivní ohlas u kritiků i diváků, neboť je v dnešní době obzvláště aktuální a nutí k zamyšlení. Všechny přítomné postavy jsou dobře vyvážené a mnozí diváci se s některými z nich mohou snadno ztotožnit. Přátelství, rodina a důležitost nezapomínat na svou fantazii. O tom to celé je. Jako rodinný film je příběh jednoduchý, ale poutavý, takže může oslovit více než jednu generaci. Tragédie Kryštůfka Robina spočívá v poznání, že byl kdysi dítětem milující zábavu. Dostane druhou šanci skutečně žít? Prarodiče naší doby ve filmu poznávají těžkosti poválečného hospodářství. Stále však chovají naději na lepší časy, i když některé věci prostě mít nemohou. Snem je štěstí dětí, neboť jejich štěstí je vždy štěstím jejich rodičů. Evelin, manželka Kryštůfka Robina, se opět vymyká tradičním archetypům. Je chytrá a nezávislá, a přestože je jí v očích patrná bolest z rozpadajícího se manželství, ani jednou nepronese hořké slovo. Také dcera Madeline je bystrá a energická dívka, jejíž jedinou nezpochybnitelnou touhou je více otcova času a pozornosti. Co na to říct? „Nicnedělání často vede k tomu nejlepšímu.“ Věta, která se zde často opakuje a stojí za zamyšlení. Stejně jako v předchozím filmu je nálada poměrně smutná, přesto s jistou dávkou radosti. Film se stal uklidňujícím balzámem pro dnešní nelichotivý svět. Svět bez fantazie a zábavy je jako svět bez života.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Osobně jsem vůči fetišistickému oslavování vnitřního dítěte a dojímání se nad vlastním dětstvím vždycky ostražitý, přijde mi to jako hrozná werichovština a jakási imitace "moudrosti". Neříkám, že se někdy rád nedojmu a že na mě nostalgie někdy nefunguje - ale tady je to tak banální a natolik to stojí v cestě dalším, bohužel nerozvinutým motivům, že to zamrzí. Na jednu stranu se mi líbí, že přítomnost imaginárního světa přesahuje hrdinovu mysl a mohou s ním interagovat i jiní, ale na druhou stranu to vede k velké nejasnosti ohledně toho, jaká je tedy role toho světa a co má z filmu vyplývat. Přítomnost těchto světů má většinou ten smysl, že se jich hrdina musí vzdát a najít jejich otisk v každodennosti. Zde ho však objevujeme jako fyzicky existující místo, kam se Kryštůfek na konci doslova odstěhuje se svou rodinou. Co si z toho má člověk vyvodit?. Dcera má odjet na prestižní školu, ale z toho asi sejde, protože "se jí nechce". A místo toho se s otcem a matkou přestěhuje do pohádkové říše, kde bude zřejmě nicnedělat s magickými stvořeními do konce věků. Je to svou neaplikovatelností skoro fascinující - a některé implikace jsou až hrůzu nahánějící, přinejmenším pak nezodpovědné. Je to opravdu čisté propadnutí a odevzdání se nostalgii, které by z rukou Davida Lynche bylo čteno jako obraz totální zkázy a rozpadu lidské mysli.

Dodatečné informace

Původní název:
Christopher Robin (více)
  • USA Kryštůfek Robin
  • USA Christopher Robin
Premiéra v ČR:
23. 8. 2018
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
75 mil. USD
Tržby:
99,14 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Kryštůfek Robin je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch