Skleněný: Pokračování hitů Vyvolený a Rozpolcený má první plakát a ukázky

Skleněný: Pokračování hitů Vyvolený a Rozpolcený má první plakát a ukázky
Skleněný | Universal Pictures
Napřed malá rekapitulace. V roce 2000 jsme v mysteriózním thrilleru Vyvolený poznali Davida Dunna (Willis), který zjistil, že je nezranitelný a rozhodl se bojovat se zločinem. Pomohlo mu v tom seznámí s Elijahem Pricem (Jackson), z něhož se ale vyklubal záporák pan Skleněný, který putoval do ústavu pro šílence. Dva roky zpátky nás zaskočil Shymalan tím, že potají do kin uvedl volné pokračování Vyvoleného jménem Rozpolcený.
V něm jsme pro změnu poznali superpadoucha Kevina aka Hordu (McAvoy), který si vypěstoval několik osobností a jednu obzvláště smrtící. Nyní nás čeká finále trilogie, které nese název Skleněný. V něm se všechny postavy setkají a dost překvapivě se tak stane v ústavu pro duševně choré, jak je patrné nejen ze zveřejněných fotografií, ale také z oficiálního plakátu:
Skleněný
| Universal Pictures
Neumím si dost dobře představit, že by se finále odehrávalo celé v blázinci. Ale to neznamená, že to nemůže fungovat (Shyamalana rozhodně není dobře podceňovat). Jak se věci opravdu mají, to zjistíme již tento pátek, kdy studio vypustí první plnohodnotný trailer. Zatím tu máme jen krátká lákadla:
Skleněný
Skleněný
Skleněný
Skleněného uvede společnost Falcon do českých kin 17. ledna 2019.