CZ tržby: Uprchlíci z Labyrintu zvládli zkoušky ohněm na jedničku

CZ tržby: Uprchlíci z Labyrintu zvládli zkoušky ohněm na jedničku
Dylan O'Brien, Ki Hong Lee, Kaya Scodelario, Dexter Darden, Thomas Brodie-Sangster
Labyrint: Zkoušky ohněm
Do 112 kin byl ve čtvrtek vyslán akční sci-fi snímek Labyrint: Zkoušky ohněm. Druhý díl filmové verze populární knižní série zhlédlo 28.954 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 4 miliony korun. Předchozí díl šel do kin před rokem v téměř na chlup stejnou dobu. Tenkrát na něj přišlo necelých 20 tisíc diváků, kteří za lístky utratili 2.6 milionu korun. Snímek ale zamířil "jen" do 91 kin. Čísla obou snímků jsou tedy srovnatelná. Ani výrazný úspěch, ani bůhví jaká blamáž. Vzhledem k tomu, že se o Zkouškách ohněm referuje jako o "vycpávce" mezi prvním filmem a finále, dá se čekat, že závěrečný díl přítahne o poznání více fanoušků. Dozvíme se v roce 2017.
Hynek Čermák
Gangster Ka
Na druhou příčku klesla Gangster Ka, kriminálka volně inspirována životem podnikatele-kriminálního delikventa Radovana Krejčíře. Oproti premiérovému víkendu, kdy žebříčku dominoval, si snímek pohoršil o 32 procent. Na Hynka Čermáka v roli "Káčka" se přišlo podívat 21.365 fanoušků žánru. Za vstupenky zaplatili 3.1 milion korun.
V hlavě
V hlavě | Pixar/Disney
Mezi stálice žebříčku patří již déle než 2 měsíce animovaný film studií Disney/Pixar V hlavě. Kdysi inovativní, vynalézavé a důmyslné studio se vrací do nejlepší formy. A oceňují to jak recenzenti, tak diváci. O tomto víkendu se na psychologický film V hlavě vydalo 9.940 fanoušků žánru. V pokladnách nechali 1.2 miliony korun. Za 9 týdnů od nasazení má animák na kontě téměř 240 tisíc diváků a tržby přes 31 milionů korun. V rámci aktuálního žebříčku Top 20 druhý nejlepší výsledek.
Neil Brown Jr., Jason Mitchell, O'Shea Jackson, Aldis Hodge, Corey Hawkins
Straight Outta Compton | Universal Pictures
Mezi pěticí nejúspěšnějších se drží i hororový Sinister 2 (8.225 diváků, 1.1 milion korun) a premiant letošního roku, animák Mimoni (6.239 diváků, 786 tisíc korun). Ze čtvrtečních novinek se na deváté místo dostal psychologicko-erotický film LOVE s přístupností 18+ (2.670 diváků, 339 tisíc korun) a zpověď z pekla gangsta rapperů, Straight Outta Compton (2.315 diváků, 325 tisíc korun). Rappeři mají před LOVE navrch, jejich snímek šel do pouhých 16 kin, zatímco novinka Gaspara Noé do 49.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.