US tržby: Scarlett Johansson si bez problémů podala svalovce Dwaynea Johnsona

US tržby: Scarlett Johansson si bez problémů podala svalovce Dwaynea Johnsona
Je to pár týdnů, co jsme s nelibostí přijali fakt, že Expendables 3 budou mládeži přístupní, aby nahnali do kin více diváků. Všeobecně platí, že mají americká studia z eRkové přístupnosti vítr a jakmile snímek neuspěje, svádí to právě na nepřístupnost. Když minulý týden ve Státech propadla eRková komedie Sex Tape, hned se v Sony vytasili s myšlenkou, že za to může "neslušný název". Luc Besson naštěstí netočí v Hollywoodu, ale v domovské Francii a umí do svých filmů dostat mezinárodní hvězdy. Díky tomu si může dovolit točit po svém. Před pár lety svou produkci doslova zrenovoval megahitem 96 hodin a nyní si připisuje další úspěch - akční snímek Lucy.
Scarlett Johansson
Lucy | Universal Pictures
Ve filmu hraje Scarlett Johansson ženu jménem Lucy, která získá nejrůznější "skorosuperhrdinské" schopnosti. Ty jí na jednu stranu dávají netušené možnosti, na tu druhou jí ale můžou zabít. Protože je to klasická bessovina, je ve filmu samozřejmě hodně dějových kotrmelců a samoúčelné akce. Jenže tentokrát Besson nejen snímek napsal a zprodukoval, ale rovnou ho i natočil. Kritici si tak pochvalují celkovou prezentaci, díky čemuž Lucy nakonec získala lepší známky, než druhá velká premiéra víkendu - Hercules. A navíc vyhrála i na body, neboť si z pokladen kin odnesla 44 milionů dolarů.
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson byl sice vybavený svaly, sympatiemi a slavnou postavou, nicméně dostal jako režiséra rutinéra Bretta Ratnera. Ratner odvedl svou tradiční tvůrčí šeď okořeněnou špetkou ničeho a i když měl k ruce tentokrát 100 milionový rozpočet, stejně nic lepšího nevyplodil. Přestože byl Hercules nasazen do více kin než Lucy, vydělal jen 29 mega. A ani ve zbytku světa startovné nijak zázračné nebylo. Johnson by si bezpochyby vlastní hit už zasloužil, ale je možná dobře, že průměrný Hercules se jím nestane.
Michael Douglas
Do desítky se prodraly ještě dvě novinky. Až na osmém místě skončila komedie s vychytralým českým názvem Lepší teď než nikdy. Chápete správně, že jde zase o příběh staršího nevrlého chlápka, co pookřeje. Jack Nicholson ale nejspíš neměl čas a tak hlavní roli hraje Michael Douglas. A přestože nehraje prý úplně špatně, scénář a režie snímek táhnou dolů, což vedlo k opravdu odstrašujícím recenzím a 4.5 milionům dolarů. Na symbolickém desátém místě skončila strhující herecká show předčasně zesnulého Philipa Seymoura Hoffmana. Jeho Nejhledanější muž byl sice nasazen do pouhých 361 kin, i přesto si ale dokázal vydělat 2.7 milionů.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.