Hercules

59%
Hercules
Plakát traileru
Před dávnými lety bloudila po Zemi zmučená duše, která nepatřila ani člověku a ani Bohu. Herkules, mocný syn boha Dia nepoznal v životě nic než bolest. Po 12 náročných úkolech a ztrátě rodiny, se jeho temná duše otočila zády k Bohům a našla jedinou útěchu v krvavé bitvě. Po letech ho těší jen přítomnost šesti dalších podobných duší. Jediné, co je pojí je láska k boji a neustálá přítomnost smrti. Tito muži a ženy se nikdy neptají kde, proč nebo s kým budou bojovat, ale kolik dostanou zaplaceno. Jednoho dne se o nich dozví král Trákie a najme si je, aby mu vycvičili nejmocnější armádu. Herkules však pochybuje o Cotysových motivech, když vidí, že nechává vojáky trénovat na nevinných mužích, ženách a dětech jeho sousedů. Něco uvnitř Herkula se pohne, ale bude to stačit na to, aby zastavil armádu šíleného krále dobývající Řecko a možná i samotný Olymp?



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Hercules sice není dokonalý,ale to co chce sdělit dělá velmi dobře. Jedná se o dobrodružný akční snímek a u takového se chci pobavit,což se ve výsledku i stalo. Obsazení Rocka coby Herculese není nijak překvapivé,protože se na tuto roli nikdo jiný nehodí lépe (po fyzické stránce) a upřímně Rock vypadá božsky. Akce má šmrnc a kdyby se lépe dotáhli CGI efekty,tak by to bylo ještě o chlup lepší. Příběhově jsem čekal úplně něco jiného,ale i tak jsem spokojený.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Popis snímku, který v kinech konkuroval počinu 'Herkules: Zrození legendy' (2014), je jednodušší, než by si kdo pomyslel. Nejedná se o nic jiného, než o staromódní dobrodružný film, ve kterém nejde o nic jiného, než diváky popcornově pobavit. Celkově se dá považovat oproti výše zmíněnému za krapet slabší, ale jinak svůj účel splňuje. Herkules má tentokrát tvář Dwayna Johnsona, který si ho viditelně zahrál s chutí. Koncept příběhu je však poněkud jiný, než na jaký jsme zvyklí. Herkules stále je tou legendou, který prošel dvanácti zkouškami Bohů a mající nadlidskou sílu, ale jen v příbězích a legendách svých kumpánů, se kterými sehrávají divadýlko a to za určitým účelem. Tady je Hercules prostě lidštější, což se mnohým nemusí líbit. Jednoduchost scénáře skutečně nevyžaduje u toho přemýšlet. Proč taky. Celé to má příhodné tempo, jedinkrát nenudí, čímž celá stopáž uběhne tak rychle, až zamrzí. Scénář byl vypracován na základě komiksu od Steva Moora, ve kterém se řecká mytologie vynechává a jde si svou cestou. V ději se použilo několik známých motivů. Například scéna, ve které Herkules trénuje několik stovek farmářů v taktickém boji, jistojistě není potřeba připomínat odkud je. Dalším zásadním faktorem ovlivňující celý koncept snímku je trvání producentů na PG 13, takže lecjaké brutality se nelze dočkat. Může to vypadat jako kýč, ale je to zábavný kýč vhodný pro celou rodinu, který si lze plně užít. A to dokonce i ve 3D.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Ten film mi nepil krev a asi by mu šly dát tři hvězdy, ale ta neexistence jakékoliv hodnoty tu prostě vadí. A tím nemyslím nějakého přesahu nebo hloubky, ale jakékoliv, třeba popcornové hodnoty. Příšerná choreografie bitev, nezajímavé postavy, neexistující koncept (mýty se vyvracejí jinými mýty). Zlatý Kevion Sorbo, můžu říct.


Dodatečné informace

Původní název:
Herakl (více)
  • USA Hercules
  • USA Herakl
  • USA Heraklis
  • USA Hercule
  • USA Hércules
  • USA Hercules: Il guerriero
  • USA Herkul
  • USA Herkules
  • USA Herkuli
  • USA Herkül: Özgürlük Savasçisi
  • USA Геракл
  • USA Геркулес
  • USA Херкулес
Premiéra v ČR:
24. 7. 2014
Distributor:
Prima+
Země původu:
USA
Čeština:
Hercules je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch