Jiří Vejdělek vzpomíná na první zamilovanost. Dotočil Něžné vlny.

Jiří Vejdělek vzpomíná na první zamilovanost. Dotočil Něžné vlny.
Něžné vlny (2014)
„Něžné vlny jsou příběhem první osudové lásky. Možná proto jsou oproti předcházejícím peprným a pikantním komediím přeci jen jemnější, laskavější a jak název napovídá, něžnější,“ říká scenárista a režisér Jiří Vejdělek, který Něžnými vlnami navazuje na své úspěšné příběhy o lásce a naději.
Jiří Vejdělek, Vica Kerekes
Muži v naději | če
„Zatímco Ženy v pokušení a Muže v naději jsem psal a točil už jako někdo, kdo za sebou přeci jen má pár milostných zkušeností, Něžné vlny jsou vzpomínkou na mé dětství a dospívání, tedy dobu, kdy jsem byl dosud nepolíbený a ve věcech lásky ještě pouhý samouk,“ dodává Vejdělek.

Trailer k filmu Něžné vlny:

O čem vyprávějí Něžné vlny? Sympatický Vojta je nesmělý a jeho rodina praštěná. Cholerický tatínek, který kdysi nepřeplaval kanál La Manche, z něj chce mít závodního plavce, a milující maminka, bývalá hvězda dětské lední revue, vidí v synovi talentovaného pianistu. Jenže Vojta má docela jiné priority – především rusovlasou spolužačku Elu, okouzlující akvabelu, která už v listopadu odjede do vysněné Paříže. Jestli Vojta rychle nepodnikne něco opravdu zásadního, zmizí mu Ela navždy za železnou oponou. Píše se totiž rok 1989...
Něžné vlny
Vojtěch Dyk ve filmu Něžné vlny.
Členy jedné obyčejné rodinky a její přátele ztvárnili přední českoslovenští herci – Táňa Pauhofová, Vica Kerekés, Vojtěch Dyk, Jan Hartl nebo Jan Budař. V rolích mladého páru se představí debutující Robert Cejnar a Lucie Šteflová.
Něžné vlny
Něžné vlny (2014)
Něžné vlny vrací diváky podobně jako třeba seriál Vyprávěj (2009) do časů nedávno minulých, kdy život se zdál být beznadějný a přece plný snů a lidských radostí. „Narodil jsem se díky zvýšeným rodičovským příspěvkům v 70. letech. První zamilovanost si nevybírá a uhodí, kdy se jí zachce, bez ohledu na stávající politický režim. Politiku ale v Něžných vlnách nenajdete. Spíš než přednáškou z historie jsou Něžné vlny kronikou milostných karambolů našich mladých hrdinů,“ vysvětluje Vejdělek časové ukotvení nového příběhu.
„Věřím, že se diváci po shlédnutí naladí na něžnou vlnu,“ přeje si režisér filmu, který vstoupí 9. ledna 2014 do českých kin.