Dyk, Labuda a Javorský hrají anděly v novém snímku Alice Nellis

Dyk, Labuda a Javorský hrají anděly v novém snímku Alice Nellis
| Mariana Borecká
V úvodní polovině se totiž čtveřice andělů nejednou ocitla v úctyhodných výškách. Na střeše sportovní haly Folimanka, na kraji železničního viaduktu, na pilíři Nuselského mostu a ve výšce 80 metrů nad zemí na střeše hotelu Corinthia. Tam všude dovedla režisérka Alice Nellis své anděly, aby natočila přesně ty záběry, které pro film potřebuje. Vojtěch Dyk navíc zakončil první polovinu natáčení scénami na střeše jedoucího auta.
Marián Labuda, Vladimír Javorský, Vojtěch Dyk, Eliška Křenková
| Mariana Borecká
„Pilíř Nuselského mostu je běžnou cestou nedostupný, museli js m e na něj herce a štáb dopravit zespoda plošinou. Natáčeli jsme odhadem ve výšce 25 metrů ve velmi otevřeném prostoru,“ přibližuje producent Rudolf Biermann, s nímž Alice Nellis připravovala své dva předchozí filmy Perfect Days (2011) a Revival (2013). „Teď už herce trápit nebudu, čekají nás hlavně scény v interiérech,“ směje se Alice Nellis.
Alice Nellis
Režisérka Andělů Alice Nellis. Scénář tentokrát nepsala. | Mariana Borecká
Její slova potvrzuje i zahájení druhé poloviny natáčení. V pondělí 7. října odstartovala druhá půle v kladenské nemocnici, na úterý 8. října se tvůrci přesunuli do prostor pražské základní školy v Nuslích. Zde se sešli andělé Hachamel, Jenofiel, Nith-Haiah a Ilmuth s Marií, kterou hraje Zuzana Bydžovská. Natáčení Andělů (2014) začalo 26. srpna, na přelomu září a října čekala na filmaře zhruba dvoutýdenní přestávka.
Bolek Polívka
Boleslav Polívka během příprav. | Mariana Borecká
Scénář připravil přímo Michal Viewegh, jehož kniha Andělé všedního dne vyšla v roce 2007. Vojtěch Dyk, Vladimír Javorský a Marián Labuda hrají anděly, kteří během své práce zaučují mladou posilu s tváří Elišky Křenkové. V rolích obyčejných lidských smrtelníků se představí Boleslav Polívka, Zuzana Bydžovská, Klára Melíšková, Václav Neužil nebo Zuzana Kronerová. Anděly produkuje společnost InFilm, koproducentem je Česká televize, do kin je uvede distribuční společnost Bontonfilm.