20. týden-kinopremiéry: Velký Leonardo DiCaprio, beznohý Boleslav Polívka a Love Hurts od Nazarethu

20. týden-kinopremiéry: Velký Leonardo DiCaprio, beznohý Boleslav Polívka a Love Hurts od Nazarethu
Velký Gatsby
A začneme největší novinkou, filmovou adaptací novely F. S. Fitzgeralda Velký Gatsby (2013). Za adaptací stojí Baz Luhrmann, který se proslavil muzikálem Moulin Rouge (2001). Jaký je Velký Gatsby? Co se výpravy, hudby i hereckého obsazení týče, je věrný svému přídomku. Leonardo DiCaprio se v roli Jaye Gatsbyho snaží celý film táhnout, ale pozornost od něj odvád
Carey Mulligan, Leonardo DiCaprio
Velký Gatsby
ějí postmoderní, dekadentní scény bavící se "zlaté mládeže" éry jazzového New Yorku. Jako kdyby se režisér nedokázal rozhodnout, jestli dá přednost milostnému dramatu před povrchní euforií. Ve výsledku je to půl na půl. My dáváme 60%, recenze Velkého Gatsbyho najdete zde.
Bolek Polívka
Ten kovář je ňákej divnej.
Hezké česká pohádka tady dlouho nebyla. Změní to Kovář z Podlesí (2013)? Těžko. Herecké obsazení je slibné, ale co je to platné, když scenárista stvořil takový "příběh", u něhož by se chytali za hlavu i uživatelé halucinogenních drog. Velká škoda. Upoutávka totiž vypada víc než zdařile. Nové české pohádce dáváme 40%, recenze si přečtěte zde.
4 dny v máji
| http://www.filmeurope.cz
Druhá světová válka skýtá nevyčerpatnou inspiraci pro filmařské řemeslo. V případě snímku 4 dny v máji (2011) se tvůrci zaměřili na vztah ruského kapitána a německého sirotka. Silné melodrama, odehrávající se na pozadí bortících se válečných kulis roku 1945.
ID:A
Máte rádi detektivky, ale chybí vám v nich žena s ostrými lokty? Potom se seznamte s Alienou (Tuva Novotny). Ta se probudí s kravou ránou na hlavě a s nemalým obnosem peněz kdesi v řece. Žena tuší, že je někým jiným. A musí zjistit, kým. Jdou po ní ale po zuby ozbrojení muži. Poradí si? To se dozvíte ve snímku ID: A (2011), který připomíná příběh agenta Bournea. Recenze filmu najdete zde.
Nazareth - Nekonečný rockový mejdan
| Dagmar Heinrich-Hoppen
A na závěr je tu hudební dokument o skupině Nazareth - Nekonečný rockový mejdan (2013). Autoři hitu Love Hurts vyprávějí o dávných časech. Ale hlavně hrají. A je třeba přiznat, že jim to i po těch dekádách jde od srdce. Příjemná záležitost.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.