Okresní přebor: čtvrtý týden v čele tabulky! Mistrovský titul na dosah?

Okresní přebor: čtvrtý týden v čele tabulky! Mistrovský titul na dosah?
Vrtěti ženou, rozverná komedie o vzniku vibrátoru.
O víkendu se z novinek mezi desítku aktuálně nejsledovanějších filmů dostala jen akční Bitevní loď (2. místo, 18.219 diváků) podpořená poměrně masivní reklamou a historická komedie o vynálezu vibrátoru Vrtěti ženou (8. místo, 5.523 diváků), tak trochu převlečená a alternativnější Králova řeč.
ceska-kina-hlasi-zadne-prekvapeni-se-nekona-1
Vrtěti ženou, rozverná komedie o vzniku vibrátoru.
Všechny snímky, které jsou v kinech déle než týden, zaznamenaly značný propad sledovanosti. Včetně titulů pro děti jako Hurá do Afriky!, Lorax a Alvin a Chipmunkové 3. Posledně zmiňovaný snímek se v Top20 drží již 18 týdnů, přičemž má celkovou návštěvnost 132.232 diváků. To z něj činí hned po prvním Okresním přeboru a druhém Probudím se včera třetí nejsledovanější snímek v aktuálním žebříčku. Však ony to Prcičky brzy změní.
ceska-kina-hlasi-zadne-prekvapeni-se-nekona-2
Tady to musí být, nový snímek, kde si Sean Penn zahrál zkrachovalého hudebníka.
Osobně je pro mě velkým zklamáním nezájem o originální road movie Tady to musí být s Seanem Pennem v hlavní roli. Recenze pějí na jeho výkon ódy, ale jak je vidět, ani světová herecká hvězda netáhne, pokud snímek nerámuje masivní reklama a patřičně kontroverzní téma, jak tomu bylo v případě snímku Milk.
ceska-kina-hlasi-zadne-prekvapeni-se-nekona-3
Můj vysvlečenej deník vstupuje do kin 26.4. Hlavní roli v něm ztvárnila Veronika Kubařová.
Není bez zajímavosti, že čtyři nejúspěšnější snímky uplynulého víkendu do kin nasadila společnost Bontonfilm. Jde o nejúspěšnějšího distributora co se Top20 týče, v aktuálním žebříčku figuruje její jméno hned u 9 snímků. Politika Bontonfilmu je ve výběru titulů ovšem značně konzervativní, sází především na zahraniční blockbustery. Tah s Okresním přeborem nicméně vyšel dokonale. Vyjde to i v případě novinky Martina Dolenského Můj vysvlečenej deník, která vstupuje tento čtvrtek do českých kin?

Aby Okresní přebor dosáhl na mistrovský titul, divácky nejúspěšnější český film roku, bude potřebovat ještě hodně fanoušků. Nejvážnějším konkurentem bude asi v prvním pololetí květnová premiéra Líbáš jako ďábel
Aktuální žebříček návštěvnosti tuzemských kin naleznete zde.