Smrtonosná past 5 mění režiséra

Smrtonosná past 5 mění režiséra
Smrtonosná past 4.0 | 20th Century Fox
Smrtonosná past 4.0
| 20th Century Fox
Murro tím odešel od Pasti a Foxové sestavili seznam náhradníků. Na listu byli mimo jiné Joe Cornish (Útok na věžák), Justin Lin (Rychle a zběsile 5) a Nicolas Wending Refn (Drive). Nakonec to vyhrál John Moore, což je bohužel ze všech jmen ta nejhorší možná volba. Hned si vysvětlíme proč.
Moore je nenápaditý řemeslník v tom nejtvrdším slova smyslu. Natočil nudného Maxe Paynea, ničím výjimečné remaky Let Fénixe a Satan přichází a relativně použitelný válečný akčňák Za nepřátelskou linií. Poslední jmenovaný sice dává trochu nadějí na dynamickou podívanou, ale děsí především Moorova tendence podceňovat diváky a podrobně vysvětlovat i situace, které jsou už dávno jasné. Osobně bych preferoval kohokoli jiného z nabízených kandidátů, ale nedá se svítit, rozhodnutí už padlo.

Trailer na Smrtonosnou past 4.0:

A o čem pětka bude? Minule měl John McClane po ruce dceru, tentokrát se můžeme těšit na vypečeného synka. Spolu s ním se McClane dostane do Ruska, kde se s místními bojovými jednotkami oba zapletou do konfliktu.
Tak snad se s tím Moore nějak popere. Je pravda, že i podceňovaný Len Wiseman se čtyřkou vybičoval k nejlepšímu výkonu kariéry. Můžeme doufat v to, že se historie bude opakovat? Inu, musíme, jinou volbu nemáme.
Víte že?...
... syn byl ve hře již v případě čtvrtého dílu? Tehdy projevil o roli zájem Justin Timberlake, který si již jednou s Willisem zahrál a to v dramatu Alpha Dog.