Kritici v kostce #9: Paul všem ukázal záda

Kritici v kostce #9: Paul všem ukázal záda
kritici-v-kostce-9-paul-vsem-ukazal-zada-3

Skyline

32%

Po průměrné Světové invazi by diváci nepochybně pořádný mimozemský nášup uvítali. Skyline mezeru nezaplní a téměř každý, kdo byť jen okem žánr sleduje, to dávno ví. Jde o snímek z loňského roku, který pohořel u zámořské kritiky, díky dobrým trailerům ale něco málo vydělal. A tak se ho společnost Intersonic rozhodla po sedmi měsících uvést i u nás, snad v domnění, že na ohlasy diváci zapomněli. Nezapomněli. Česká kritika nebyla k filmu o nic jemnější a strhala, až na efekty prakticky vše. Akorát Martin Mihula ze STUDNA.net ocenil snímek nadprůměrnou známkou (a to rovnou 80%). Všichni ostatní si jako strop zvolili žalostných 30%.
kritici-v-kostce-9-paul-vsem-ukazal-zada-2

Devínsky masakr

30%

Druhý smolař týdne, který má jen o chlup lepší hodnocení (přesněji řečeno o jednu pozitivní recenzi více, než Skyline). Kritici jsou rozhořčeni nad jistou formou formální onanie, která naprosto přebíjí obsah a co hůře, dokument se vlastně k problému, o němž vypráví, nijak nevyjadřuje. Nadhodí sice mnoho témat k diskuzi - osamělost, rasismus, lhostejnost veřejnosti atd. – nic ale pořádně nerozvine. Několik málo pozitivních ohlasů přesto naznačuje, že si Devínsky masaker své diváky najde. Příliš jich ale nebude.
Pařba v Bangkoku

Pařba v Bangkoku

55%

Pokračování megaúspěšné Pařby ve Vegas je bohužel tradičním sequelovým zklamáním. Vše je větší, ujetější, snaživější a méně zábavné. Na vině není ani tak to, že snímek prakticky do puntíku kopíruje schéma jedničky (včetně klíčových okamžiků). Zkrátka to jen tentokrát není taková legrace, což je částečně dáno tím, že tvůrci příliš tlačí na pilu. Po fantasticky hodnocené jedničce došlo na průměrné pokračování, které nenadchne, ani neurazí. Fanoušci jedničky to nějak přežijí, ale těšit na trojku už se asi tolik nebudou.
Simon Pegg, Nick Frost

Paul - TOP

70%

Překvapivě nejsilnější premiéra týdne. Nový snímek dua Nick Frost a Simon Pegg Paul je dle kritiky o něco slabší, než jejich předchozí ceněné kousky - Soumrak mrtvých a Jednotka příliš rychlého nasazení. Na vině je především to, že humor v předchozích filmech byl o něco více sofistikovaný a o něco méně „pro geeky“. Přesto se u Paula slušně baví i lidé, kteří své životy nezasvětili komiksu, sci-fi a podobným věcem. Pegg s Frostem jsou zkrátka velcí sympaťáci, jejichž vzájemná chemie utáhne i scenáristicky méně dotažený kousek. A i přisprostlý Paul si kritiky získal. Animátoři odvedli dobrou práci.