Soud mezi Amber Heard a Johnnym Deppem údajně vede k tomu, že je herečka postupně vystříhávána z Aquamana 2

Soud mezi Amber Heard a Johnnym Deppem údajně vede k tomu, že je herečka postupně vystříhávána z Aquamana 2
Amber Heard jako Mera | Warner Bros.
Většina důkazů, které byly předloženy u právě probíhajícího soudu, vykreslují Amber Heard jako padoucha příběhu. A zatímco Johnnyho Deppa stálo pouhé obvinění celou kariéru včetně ztráty rolí ve významných sériích Piráti z Karibiku a Fantastická zvířata, Heard zatím vyšla z celé situace bez profesního šrámu. To se ale nejspíš brzy změní ve druhém Aquamanovi.
V produkujícím studiu Warner Bros., které má filmové komiksy ze stáje DC pod placem, přirozeně celou kauzu sledují a začínají být nervózní. Mají proč. Heard jako Mera divákům nevoněla už v době uvedení prvního Aquamana, a jakmile se začalo ukazovat, že všechna její obvinění asi nebudou založená na pravdě, odpor jen sílil. Vznikla i petice Remove Amber Heard from Aquaman 2 (Odstraňte Amber Heard z Aquamana 2), kde se ještě před začátkem soudního procesu proti Heard podpisem vyjádřilo na milion lidí.
Johnny Depp
Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny | Warner Bros.
Nyní je soud, který sleduje celý svět, v plném proudu a petice má již přes tři miliony podpisů. A každou minutu přibývají další. Pro Warnery je situace o to ošemetnější, že to byli právě oni, kteří Deppa na hodinu vyšachovali z momentálně uváděných třetích Fantastických zvířat. Je samozřejmě otázkou, zda právě absence Deppa vedla k tomu, že snímek v kinech nevydělává –⁠ souviset to může a nemusí –⁠, studio ale variantu bojkotu přehlížet nemůže.
Přestože tak Mera měla být jedním z lákadel Aquamana 2, prvotní promítání hrubého sestřihu snímku odhalilo, že je na scéně momentálně jen nějakých deset minut čistého času. A pokud se u soudu neodehraje něco zásadního, co by převážilo názor veřejnosti na stranu Heard, bude petice nadále nabírat na síle a s tím se bude zvyšovat šance, že i tento čas bude nakonec zkrácen.
Ostatně vrásky nadělal studiu v posledních dnech i představitel Aquamana Jason Momoa, který znenadání začal Deppa sledovat na Instagramu. Fanoušci Deppa to vnímají jako jasné vyjádření podpory jejich ikoně.
Jason Momoa
Jason Momoa jako Aquaman | Warner Bros.
Jak může tenhle příběh dopadnout? Možná se Warneři odváží postavit veřejnému mínění a Heard ve filmu ponechají. Její Meru pravděpodobně úplně vystřihnout nemůžou, protože má velký význam pro hlavní postavu. Anebo dojde na variantu, podobně jako třeba u Armády mrtvých Zacka Snydera, že bude do klíčových scén digitálně dosazena jiná herečka.
Milovníci DC filmů již nějakou dobu lobují za to, aby Heard v roli Mery nahradila Emilia Clark ze Hry o trůny. Tak uvidíme, jak to dopadne. Dvojka Aquaman and the Lost Kingdom má dorazit do kin v březnu příštího roku.
Emilia Clarke
Hra o trůny