Hollywoodští skladatelé povedou v Praze speciální workshopy, lekce a přednášky

Hollywoodští skladatelé povedou v Praze speciální workshopy, lekce a přednášky
Skladatel Jeff Beal v Praze představí nejen hudbu ze seriálu House of Cards. | Netflix
skladatele-hollywoodske-filmove-hudby-povedou-v-praze-specialni-workshopy-lekce-a-prednasky-1
Composers Summit Prague | Soundsgate
Workshopy se tematicky budou věnovat například hudební skladbě, hudební dramaturgii v audiovizi, aranžování, orchestrování, technikám natáčení, digitální produkci a jejím trendům, hudebním software a hardware, spolupráci skladatelů s filmovými režiséry a dalšími profesionály z audiovize.
„Jsme nadšení, že naše pozvání na Composers Summit do Prahy přijaly světové hvězdy hudby v audiovizi, jako je například Jeff Beal, který je autorem hudby k Netflix sérii House of Cards, držitelka Grammy Nan Schwartz nebo dvorní orchestrátor Johna Williamse Conrad Pope, jenž má na svědomí orchestrace k filmům jako Harry Potter a Relikvie smrti 1 a 2, Star Wars, Doba ledová, Matrix nebo Hobit. Speciální je také příjezd zakladatele Spitfire audio Christiana Hensona. Věříme, že domácím skladatelům, profesionálům v audiovizi a dalším hudebním nadšencům přinesou workshopy a diskuze s tak obrovskými jmény cenné zkušenosti a neopakovatelné zážitky,“ říká za pořádající společnost Soundsgate Alexandr Smutný.
Jeff Beal diriguje orchestr hrající hudbu k seriálu House of Cards:
O zkušenosti z praxe se podělí také zástupci domácí umělecké scény. Například držitel Českého lva za práci na snímku Hastrman a lídr vokálního souboru Skety Petr Wajsar, autor hudby k sérii videoher The House of Da Vinci 1 a 2 Tomáš Živor, Dominik Svoboda (seriál Labyrint, film Důvěrný nepřítel), Matúš Luhový, Zuzana Michlerová (hudební orchestrace seriálu Shadowplay) nebo Tomáš Oliva (spoluautor hudby pro trailer k seriálu Halo).
Composers Summit bude zahájen v sobotu 23. dubna 2022 a zakončen v úterý 26. dubna 2022, kdy se odehraje slavnostní koncert filmové hudby v Kongresovém centru s PKF – Prague Philharmonia. Na programu budou melodie k seriálovému hitu House of Cards, filmu Spider-Man 3 nebo Mimi šéf. Koncert budou osobně dirigovat hollywoodští skladatelé. V rámci koncertu proběhne také několik světových premiér a bude předána cena OSA za celoživotní dílo české skladatelské legendě Eliu Cmiralovi, který taktéž přijal pozvání.
Hudební skladatel Elia Cmiral: „Neumím psát do šuplíku. Potřebuji vizi a datum premiéry.“
Rozhovory19. 10. 2014
Hudební skladatel Elia Cmiral: „Neumím psát do šuplíku. Potřebuji vizi a datum premiéry.“

Článek byl zpracován s využitím tiskových materiálů Composers SUMMIT
Prague 2022. Více informací o akci najdete na tomto webu.