TOP kina ČR: Zátopek je mimořádný vytrvalec!

TOP kina ČR: Zátopek je mimořádný vytrvalec!
Zátopek | Lucky Man Films
5. AFTER: TAJEMSTVÍ (země vzniku: USA)
After: Tajemství
Tržby 1 milion 536 tisíc KČ / návštěvnost 9.530 diváků / 73 kin
Třetí víkend v českých kinech a aktuálně pátá příčka pro třetí film ze série After inspirovaný stejnojmennými knižními bestsellery. Romantika s nádechem psychodramatu přitáhla do kin 78 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali přes 12 milionů korun.

4. MIMI ŠÉF: RODINNÝ PODNIK (USA)
Mimi šéf: Rodinný podnik
Tržby 1 milion 935 tisíc KČ / návštěvnost 12.803 diváků / 100 kin
O příčku výš se umístil druhý Mimišéf. V českých kinech je taktéž tři víkendy, na kontě má 50 tisíc platících a 7,5 milionů korun v rámci tržeb. Kvalitně produkované rodinné animáky letos vůbec netáhnou, čehož je druhý Mimišéf smutným důkazem. Je možné, že se rodiče rozhodli pro VOD platformy a domácí projekce. Ono běžte ve čtyřech do multikina, to máte skoro za tisícikorunu...

3. PRVOK, ŠAMPÓN, TEČKA A KAREL (Česká republika)
Prvok, Šampón, Tečka a Karel: trailer | Bontonfilm
Tržby 2 miliony 650 tisíc KČ / návštěvnost 17.659 diváků / 124 kin
Téměř dva měsíce v českých kinech úřaduje vztahová komedie Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Hvězdně obsazený film spisovatele a režiséra Patrika Hartla je jednoznačným postcovidovým králem kin. Na kontě má téměř 530 tisíc diváků a tržby činí 83 milionů korun. Zájem je stále silný, tudíž byl osmý víkend "Prvok" nasazen ve 124 sálech, což je po Zátopkovi (132 sálů) druhé nejvyšší číslo.

2. SHANG-CHI A LEGENDA O DESETI PRSTENECH (USA)
Shang-Chi a legenda o deseti prstenech
Tržby 3 miliony 134 tisíc KČ / návštěvnost 18.080 diváků / 82 kin
Marvelovský superhrdina Shang-Chi je sice druhý, ale celková čísla za necelé tři týdny od premiéry nejsou bůhvíjak oslnivá - nejnovější komiksový film od Marvelu vidělo 92 tisíc diváků, kteří za vstupenky utratili necelých 16 milionů korun. Asijský superhrdina pochopitelně cílí na jiné než české publikum, ale MCU se tímhle filmem dvakrát nevytáhlo. Spraví to Eternals?

1. ZÁTOPEK (Česká republika, Německo, Finsko)
Zátopek
Tržby 4 miliony 175 tisíc KČ / návštěvnost 26.084 diváků / 132 kin
Po minulém drobném klopýtnutí se filmový Zátopek vrací na vrchol. Dalo by se říct, že mu hrál do karet fakt neexistující konkurence a letní sezóna. Už za týden totiž budou v kinech stepovat fanoušci Jamese Bonda, jehož v pořadí pětadvacátý film s názvem Není čas zemřít konečně oslní přítmí kinosálů. Ale zpět k Zátopkovi. Za necelý měsíc se na něj vypravilo 272 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali 42 milionů korun. Snímek se brzy dorovná na první letošní postcovidový hit, Matky Vojtěcha Moravce. Ty vidělo v kinech za 13 týdnů od premiéry 284 tisíc diváků, tržby činily 41 milionů korun. Uvidíme, jak vytrvalý Zátopek bude, a hlavně, jestli na něj budou stále chodit diváci.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.