Trailer: Hvězdně obsazená Rebecca slibuje velkou romantiku i děsivé tajemství

Trailer: Hvězdně obsazená Rebecca slibuje velkou romantiku i děsivé tajemství
Rebecca (2020) | Netflix
Proslulý příběh z pera Daphne Du Maurier o naivní dívce, která se vdá za bohatého vdovce a začne s ním žít v jeho rodinném sídle, ale neustále ji tam pronásleduje stín manželovy zesnulé předešlé ženy, už byl do filmové či televizní podoby převeden několikrát. Dodnes nejpopulárnější (a pravděpodobně i nejlepší) adaptací je hned ta první, již v roce 1940 natočil Alfred Hitchcock a která byla oceněna Oscarem za nejlepší film roku.
Rebeka
Nyní přichází zbrusu nová verze, kterou přímo pro Netflix natočil velmi svérázný britský režisér Ben Wheatley (Seznam smrti, Křížová palba). Do hlavních rolí byli obsazeni Lily James, Armie Hammer, Kristin Scott Thomas či Ann Dowd.
Trailer svou silně romantickou stylizací sice může celkem snadno navodit dojem, že se na nás řítí jen jakási další obdoba Padesáti odstínů šedi, ovšem kdo zná skvělou původní story, ví, že tady půjde o víc než jen o nějaké trapné rádoby šokující sado-maso. Obzvlášť, když se režie překvapivě zhostil někdo tak nekonvenční jako právě Wheatley...
Na Netflixu se Rebecca objeví 21. října.
Rebeka
Rebeka