Chystá se filmová adaptace slavného ruského románu

Chystá se filmová adaptace slavného ruského románu
Baz Luhrmann během režírování | Telekanal Rossiya
Původní předloha, v níž Faust navštíví tehdejší Sovětský svaz, je náramnou ukázkou magického realismu, která působí jako satira na někdejší sovětskou společnost. Není proto divu, že během stalinismu byla kniha zakázaná, do světa se dostala až v šedesátých letech, ovšem stále se značnou cenzurou. I tak se ale z knihy za krátkou dobu stal světový literární fenomén. A teď se zdá, že se konečně dočkáme i nějaké velkolepé filmové adaptace. O její vytvoření totiž projevil zájem australský režisér Baz Luhrmann, který se proslavil nejen díky populárnímu Moulin Rouge (2001), ale díky adaptacím dalších slavných literárních děl, například Romeo a Julie (1996) nebo Velký Gatsby (2013).
"S příběhem Mistra a Markétky mám po celých dvacet let osobně opravdu skvělý vztah a už dlouho jsem toužil po právech tuto výjimečnou knihu zadaptovat. Jsem nadšený, že konečně mám možnost vytvořit vlastní interpretaci tohoto díla."
Samozřejmě si na film ještě nějakou dobu počkáme, nejdřív musí Luhrmann dokončit svůj film o Presleym, přičemž teprve poté se začne s produkcí.
Leonardo DiCaprio, Baz Luhrmann
Baz Luhrmann během režírování