US tržby: Spider-Man se vrátil domů a ulovil pořádný balík peněz

US tržby: Spider-Man se vrátil domů a ulovil pořádný balík peněz
Spider-Man: Homecoming
Spider-Man: Homecoming vstoupil minulý týden do kin a již nyní je jisté, že půjde o jedno z nejúspěšnějších dobrodružství oblíbeného hrdiny vůbec. V pořadí druhý restart (a třetí varianta téhož) se zaměřil na školní léta, čímž se chytře vyhnul srovnání s předchozími filmy. Současně mluvíme o Marvelu a ten vyloženě blbé filmy do svého universa netočí, takže si jejich sólovka "přátelského souseda" odnesla velmi dobré známky v odborných recenzích.
Hlavní jsou ale samozřejmě tržby a to bylo to, kde v Sony u série Amazing Spider-Man narazili nejvíc. Homecoming tenhle problém dle všeho nečeká. Film si o debutovém víkendu jen z amerických kin odnesl 117 milionů dolarů, což je druhý nejlepší start v historii pavoučího muže (lépe si kdysi vedl jen třetí díl série Sama Raimiho, který startoval za mamutích 151 milionů). I zbytek světa si nevedl zle a celkem má momentálně Spider-Man: Homecoming na svém kontě 257 milionů. Dotáhne to až k miliardě?
Spider-Man: Homecoming
Spider-Man: Homecoming
Těžko říct. Popularita Spider-Mana je nezpochybnitelná (často se mluví o tom, že jde o nejpopulárnější komiksovou postavu vůbec), zacílení na teenagery by mu ale pár diváků ubrat mohlo. Na druhou stranu i starší publikum mluví o spokojenosti a marvelovky obvykle padají pomalu, takže by Spider-Man měl slušně vydělat. Nebo jinak - on velké peníze určitě vydělá. Otázkou dne je jen kolik. Jednoznačně víme, jakou metu chce Marvel překonat - 757 milionů. Právě tolik utržil první Amazing Spider-Man (a i to bylo málo, protože původní Raimiho trilogie atakovala zmíněnou miliardu).
Může něco pavoučkovi v marvelovských barvách zlomit vaz? Příští víkend v kinech svedou další boj opice s lidmi a na to je třeba si dávat pozor. Tihle soupeři totiž slušně táhnou a jejich předchozí štace vydělala 710 milionů. Tentokrát budou nepochybně koukat po ještě vyšším čísle. V následujícím týdnu proto nesvedou boj jen s obyčejnými lidmi, ale i Spider-Manem.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.