Vetřelec 5: Nový concept art slibuje návrat další oblíbené postavy

Vetřelec 5: Nový concept art slibuje návrat další oblíbené postavy
Začíná v tom být trochu hokej, takže si to napřed shrneme. Neill Blomkamp (District 9) je ohromným fanouškem Vetřelců Jamese Camerona a ve svém volném čase kdysi začal pracovat na pokračování série (tvořil takzvaně "do šuplíku", aniž by se studiem o filmu skutečně mluvil). Když poté do své sci-fi Chappie ulovil Sigourney Weaver, došla přirozeně řeč na Vetřelce 5 a Blomkamp dokázal svou vizí Weaver nadchnout. Nyní bylo třeba získat zájem 20th Century Fox. Blomkamp proto uvolnil na internet concept arty, kde byla k vidění nejen Ripleyová, ale i znovuoživený desátník Hicks. Spustilo to vlnu nadšení, kterou nešlo ignorovat (dvakrát tolik, když byla Weaver na palubě) a studio Blomkampovi projekt oficiálně přikleplo.
Nyní je Vetřelec 5 ve stádiu hibernace, neboť si Ridley Scott prosadil, že napřed půjde do kin pokračování Promethea nesoucí název Alien: Covenant (česká premiéra 3. srpna 2017). V posledních měsících jsme navíc o filmu moc neslyšeli a bylo otázkou, jestli studio nezařízlo pátou aliení štaci úplně. Tvůrci filmu si obav fanoušků všimli a Weaver nás tak před pár dny ujistila, že s pokračováním stále všichni počítají. Nyní se přidal Blomkamp, který na Instagramu uvolnil další ze svých concept artů. A je na něm Newt!
 

Alien day

Fotka zveřejněná uživatelem Brownsnout (@neillblomkamp),

Fanoušci si moc dobře pamatují, jak to s Hicksem a Newt dopadlo na začátku Vetřelec ³. Přestože šlo společně s Ripleyovou o jediné přeživší z masakru na planetě LV-426, rozhodli se autoři trojky k jejich eliminaci a nechali je oba po ztroskotání na planetě Fiorina 161 zemřít. To se setkalo s velkým odporem fanoušků a mnozí i léta lobovali za to, aby byla trojka pouhým zlým snem Ripleyové, který bude dalším dílem popřen (na což ve Vzkříšení nedošlo).
Zajímavé je i to, že concept art dospělé Newt velmi připomíná současnou podobu Carrie Henn, která ji ve Vetřelcích jako malá hrála (jak dnes vypadá, na to se můžete podívat níže). Že by ji chtěl Blomkamp znovu obsadit? To by byla hodně odvážná myšlenka. Vetřelci byli její jediný filmový zářez a studio by bezpochyby bralo spíše nějakou hvězdu (nabízí se taková Jennifer Lawrence). Mělo by ale své jednoznačné kouzlo vidět v té roli opět Henn.
Blomkamp je očividně rozhodnutý oblíbené postavy znovu zapojit, otázkou je jen jak (Alternativní realita? Mezi příběh, v němž by digitálně omladili Ripleyovou?). Ať to dopadne jakkoli, na Vetřelce 5 se nedá netěšit.
A takové malé osobní přání na závěr - když už se přivádí zpět tolik původních hrdinů, Lance Henriksen by toho Bishopa taky ještě jednou zvládl...
Obrázek článku