37. týden-kinopremiéry: Natře to všem gangster Čermák?

37. týden-kinopremiéry: Natře to všem gangster Čermák?
Gangster Ka
Už i do Čech, na Moravu a do Slezska dorazil trend dělit filmy na pokračování, dávkovat divákům porci zábavy a napětí a vykřesat z toho taky nějaký ten milión navíc. Po obrýleném čaroději a hobitech došlo na šedou eminenci podnikatelského podsvětí, Radovana Krejčíře. Tvůrci jej použili pro výrazné promo, ale jinak se jeho příběhem pro scénář filmu pouze volně inspirovali. Tento čtvrtek servírují první ze dvou filmů, kriminální thriller Gangster Ka (2015). "Káčka", operujícího na území České republiky 90. let, ztvárnil někdejší spoluzakladatel bezpečnostní agentury a perfektní herec Hynek Čermák. Režíroval Jan Pachl, autor žánrového seriálu Cirkus Bukowsky (2013).
Jak se ambiciózní Gangster Ka povedla? Kladné body získává režisér, herci a pokus o kvalitní žánrovku. Kritika se snáší na scénář (přemíra postav, nelogické situace), absenci přesahu a humoru a zneužití Krejčířova jména.

Trailer k filmu Gangster Ka:

Z recenze Františka Fuky: "Stále dokola dochází k tomu, že někdo chce někoho vypéct, ale ten druhý podplatí / zabije někoho důležitého, takže vypeče on jeho, ten první se za to chce pomstít, a tak stále dokola. Po pár desítkách minut to začne být dost fádní a nepomůže ani když se tvůrci snaží vymýšlet absurdnější a absurdnější zvraty."
Všechny recenze si přečtěte zde. Prozatím 53 procent. Druhý díl filmu s podtitulem Afričan vstoupí do kin 26. listopadu 2015.
Jesse Eisenberg
American Ultra
A teď si trochu zablbneme. Jesse Eisenberg (Zombieland, Dvojník) je maloměstský flákač Mike bez budoucnosti, kterého zajímá jen jeho přítelkyně Phoebe (Kristen Stewart) a omamné účinky konopí. Což se změní v momentě, kdy se o něj začnou zajímat tajné služby USA. A Eisenberg objeví skryté schopnosti. Ulítlá komedie American Ultra pochází z pera Maxe Landise (Kronika, Victor Frankenstein). Na režijní sesličce seděl Nima Nourizadeh (Projekt X). Hodnocení na Rotten Tomatoes je prozatím lehce podprůměrné.

Trailer k filmu Sinister 2:

Sinister
Před třemi roky zaujal diváky i recenzenty horor Sinister (2012). Staré filmové pásy a záhadné vraždy se vracejí na scénu v pokračování Sinister 2. Půjde to tentokrát bez původního režiséra a kvalitního hereckého obsazení? Z recenze Františka Fuky: "První Sinister docela ušel. Ve druhém filmu se jednak projevují všechny nešvary hororových pokračování (tzn. je to znovu totéž a už to není originální) a jednak je objektivně hůř zrežírován. Což je škoda, protože námět nepostrádá zajímavost (posedlý synek, chtějící umučit mámu i bratříčka a natočit si to)."
Recenze si přečtěte zde. Prozatím 47 procent.Na Rotten Tomatoes dávají mizivých 12 procent. Bojim, bojim.
Vittoria Puccini
Úžasný Boccaccio
A na závěr něco pro milovníky artových filmů, Itálie, Boccacciových povídek, fantazie, lásky a komedie. Bratři Tavianiové přinášejí snímek Úžasný Boccaccio, který převypravuje pět povídek slavného Dekameronu. 
Úžasný Boccaccio
Seznam všech zářijových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.