Gangster Ka: Afričan

67%
Gangster Ka: Afričan
Na tuzemské poměry nevídaně temný a dynamicky střižený kriminální thriller čerpá z osudů nechvalně proslulého mafiána Radovana Krejčíře a čerpá z literární předlohy z pera investigativního novináře Jaroslava Kmenty. V žánru etablovaný režisér Jan Pachl do role protagonisty obsadil drsně vyhlížejícího Hynka Čermáka, jehož ztvárnění chladného a rozporuplného muže dodalo kriminálnímu příběhu na autenticitě. Zatímco první část sledovala bosse na vrcholu, druhý díl s podtitulem Afričan mapuje jeho osud po neuvěřitelném útěku ze spárů policie. Dočkáváme se tak pomalu ale jistě vyhasínajícího obrazu člověka, jenž byl ještě několik měsíců zpátky tím nejděsivějším v republice. Teď se snaží o návrat, udržení kolabujícího byznysu a především podnikání v africkém resortu, kde je v bezpečí před českými úřady.



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7
Jedinou změnou proti prvnímu dílu je barevný filtr. To,aby i těm méně chápavým došlo,že se příběh odehrává v JAR a né v ČR. Kvalita zůstala stejná,dějově opět zajímavé čemuž dopomáhá fakt,že postava Krejčíře nepostrádá kontroverzi. Hynek Čermák v hlavní roli zas a znovu skvělý.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7.5
Pokračování životního příběhu "Káčka" se nese ve stejném duchu jako první díl. Zpracování se mi líbí, ale už tu neni ten "wow efekt". Hynek Čermák nezkalamal a pokračoval ve stejné linii, což je dobře. Téma samo o sobě je prostě fascinující a děsivé, proto mám tyto filmy rád. Káčko Afričana hodnotím jen o 5% níže, než první díl. Slušná podívaná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
V tom filmu, chraň bůh, není nic vyloženě "špatně" (až na směšné modro/oranžové barevné filtry na úrovni Limonádového Joeho), jen je neskutečně nudný, repetetivní, s nulovým vývojem postav... Jde o selhání se ctí, ale nevím, proč nějaký film vyzdvihovat jen proto, že není nesnesitelný.

Dodatečné informace

Původní název:
Gangster Ka: Afričan (více)
  • Česká republika Gangster Ka: Afričan
Premiéra v ČR:
26. 11. 2015
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Gangster Ka: Afričan


Podobné


Powered byJustWatch