Dočkáme se pokračování výborné sci-fi Na hraně zítřka?

Dočkáme se pokračování výborné sci-fi Na hraně zítřka?
Právě on totiž přišel s nápadem, o čem by sequel být mohl a už o něm dokonce mluvil s režisérem "jedničky" Dougem Limanem a scenáristou Christopherem McQuarriem. Důležité je podle Cruise to, aby se ve dvojce vrátil nejen on, ale i jeho parťačka Emily "Full Metal Bitch" Blunt. To je rozhodně správná myšlenka, neboť její drsňačka byla pro první film stejně důležitá, jako Cruiseův hrdina. Blunt se návratu nebrání, chce si ale dopřát před natáčením podobně velkého projektu tak rok pauzu. Což ve výsledku nijak nevadí, protože přípravy nepochybně nějaký čas zaberou.
Půjde o takový malý zázrak, pokud pokračování Na hraně zítřka bude. Jde sice o jednu z nejlépe hodnocených sci-fi dekády, v amerických kinech si ale vedla "jen" obstojně a vše zachránily až tržby ze zbytku světa (a pořád nepochybně nebyly, vzhledem k vysokému rozpočtu, dostatečné velké). Studio navíc s prvním dílem dost divně pracovalo (viz bordel v názvech).
Úspěšný start Mission: Impossible každopádně tento víkend ukázal, že má Cruise své nejhorší období za sebou, je zpátky na vrcholu a pokud bude chtít, nepochybně si pokračování prosadí (třeba tak, že ho zaštítí produkčně). Tak doufejme, že má opravdu dobrý nápad, o čem by druhý díl měl být.