Vzniká remake Velkých nesnází v malé Číně a překvapivě je důvod, proč se na film těšit

Vzniká remake Velkých nesnází v malé Číně a překvapivě je důvod, proč se na film těšit
Velké nesnáze v malé Číně
A i když nejsou remaky podobných klasik nezbytné (fanoušky originálu těžko potěší, noví diváci ani nebudou vědět, že existuje nějaká starší verze), v případě Velkých nesnází v malé Číně bych dal filmařům šanci. Rýsuje se tu totiž velmi zajímavý tým. Scénář píší Ashley Miller a Zack Stentz (Thor, X-Men: První třída) a v hlavní roli se prý objeví Dwayne Johnson!

Trailer na Velké nesnáze v malé Číně:

Velké nesnáze v malé Číně
Johnson, který se podle neověřených zdrojů současně ujme i produkce snímku, je volba, která dělá remake alespoň trochu zajímavý. Kdyby studio plánovalo vyloženě teen verzi, obsadilo by do hlavní role nějakou dvacetiletou hvězdičku. Angažování Johnsona slibuje silného tahouna.
Je samozřejmě otázkou, jestli vůbec Velké nesnáze v malé Číně remake potřebují. Upřímně? Nejspíš ne. Kouzlo originálu do velké míry vychází z estetiky osmdesátek, což je něco, co už se dnes netočí. Samozřejmě, kdyby dostal remake režijně na starost třeba Robert Rodriguez, byla by tu jistá šance na podobnou poetiku. Ale o to studiu nejspíš ani nejde. Na druhou stranu je samotný základ tak ujetý, že mohou scenáristé nové verze přijít vlastně s čímkoli a výsledek se může původním filmem jen lehce inspirovat.
Velké nesnáze v malé Číně
Velké nesnáze v Malé Číně
Jakým směrem se remake nakonec vydá, to nám hodně napoví až jméno režiséra. A toho si zatím nové Velké nesnáze v malé Číně hledají.
Víte že...
... se Velké nesnáze v malé Číně dočkaly přímo nadšených testovacích projekcí? Russell s Carpenterem věřili, že z filmu bude obrovský hit, ale studio netušilo, jak ho propagovat a tak v kinech propadl. Následně se stal obřím kultem na videu, kde ho začali vyhledávat fanoušci po celém světě.