12. týden-kinopremiéry: Popelka a tulení víla se potkávají s Gunmanem a Rezistencí

12. týden-kinopremiéry: Popelka a tulení víla se potkávají s Gunmanem a Rezistencí
Kdo by neznal příběh o Popelce, která po smrti vlastní matky uvízla ve spárech zlé macechy... V případě nové Popelky od herce a režiséra Kennetha Branagha (Slídil, Thor) je nicméně mnohé jinak. - Tak například, diváci jsou konfrontováni s úmrtím Popelčiny matky, otce i pohádkového krále.
Popelka
Filmu na druhou stranu nechybí humor. Co ale oproti předchozím zpracováním absentuje, je výraznější čarovné pozlátko. V roli Popelky se představí Lily James, macechu si zahraje Cate Blanchett a kouzelnou stařenku Helen Bonham Carter! Jako předfilm bude v rámci Disneyho studia uveden kraťas Oslava v Ledovém království (2015). Recenze nejnovější Popelky si přečtěte zde. Prozatím 68 procent.
A teď něco pro teenagery. Po Divergenci (2014) mohou vyrazit na další díl zfilmované knihy - Rezistenci. Citujme z textu distributora: "Hlavní hrdinka Tris (Shailene Woodley) pokračuje v boji s nelítostným systémem i se svými vlastními démony. Idylická společnost žijící v symbióze různých frakcí je nyní na pokraji války, osudy všech nabírají rychlý spád a každá volba má své následky."
Tak doufejme, že nebudou negativní a mladí si jasně pojmenují dobro, zlo a budou vůči němu rezistentní a nesmlouvaví. To, oč v sérii běží a kráčí, jsou totiž emoce. Recenze Rezistence si přečtěte zde. Prozatím 50 procent.
Sean Penn
Kameraman a režisér Pierre Morel nastartoval v roce 2008 výdělečnou sérii 96 hodin a po šesti letech si řekl, že by nebylo od věci otestovat další hollywoodskou hvězdu v testosteronové akci. Po Liamu Neesonovi řádí se zbraní v ruce Sean Penn ve filmu Gunman: Muž na odstřel.
Stejně jako Neeson hraje i on bývalého zabijáka, který by rád vyměnil tokijský rychlovlak za mašinku na matějské. Jenže jsou tu chlapci od fochu, kteří nezapomínají. V hlavní roli záporáka se představí Javier Bardem (skvělý Silva z bondovky Skyfall). Komu budete držet palce? Recenze Gunmana si přečtěte zde. Prozatím 47 procent.
Píseň moře
Přitahují vás pohádky a báje starých Keltů? Nevadí vám chladné moře? Milujete polární záři, duchy severu a tuleně? Jestli ano, je animovaný snímek Píseň moře určen právě vám.
Z textu distributora: "V bájné krajině starých Keltů žije na osamělém majáku otec s dcerou a synem. Život celé rodiny se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se ukáže, že malá dcerka je poslední z tuleních víl. Jedině ona totiž může písní moře zachránit všechny pohádkové bytosti, které proměnila v kámen čarodějnice Macha."
Dech beroucí výtvarná podívaná doprovázená řadou působivých skladeb (uslyšíte i Markétu Irglovou) byla nominována na Oscara a nyní míří do českých kin. Skvělá alternativa k Popelce. Recenze filmu si přečtěte zde. Prozatím 85 procent.
Láska je dokonalý zločin
Láska je dokonalý zločin (2013) tvrdí autoři koprodukčního thrilleru, v němž je Mathieu Amalric sváděn ženami až na samý okraj (ne)příčetnosti. Amalric ve filmu ztvárnil univerzitního profesora, po němž letí studentky. Když ale jedna z nich zmizí a policie ji pohřešuje, vstupuje na scénu její nevlastní matka. Odolá nonšalantnímu Francouzovi?
Seznam všech březnových premiér najdete ZDE.