Válka o planetu opic: Upoutávka se slavnou primatoložkou Jane Goodall

Válka o planetu opic (2017) bude mít v českých kinech premiéru 13. července . Studio, které má restart znepokojivého soupeření opů a lidí o místo na slunci na svědomí, povyšuje očekávaný blockbuster o morální apel. Stojí za ním slavná primatoložka Jane Goodall. Pokud jde o znalosti opů, především šimpanzů, není na světě povolanějšího člověka. Pozorování inteligentních zvířat zasvětila život a v nejnovější upoutávce k Válce o planetu opic připomíná, že lidé a zvířata nejsou soupeři, ale obyvatelé přírodního království s názvem planeta Země.
Goodall se mimo jiné stará o to, aby šimpanzi postižení občanskou válkou v Africe nebo kácením pralesů měli možnost najít klidné útočiště pro život. V rámci kampaně k filmu Válka o planetu opic bude jedno takové místo symbolicky pojmenováno jako "Caesarův domov".
V upoutávce k filmu Goodall mimo jiné říká, že lidé a zvířata na sobě bytostně závisejí. A pokud to lidstvo nepochopí, nebude se starat a nepodaří se mu udržet svět v rovnováze. Bude výzva vyslyšena?

Související osoby


Související tituly


Související videa


Související články