Dunkerk: Trailer - plnohodnotná upoutávka novinky Christophera Nolana je venku! (CZ titulky)

Že se Nolan po adaptaci batmanovské trilogie a sci-fi snímků pustí do válečné historie, není novinkou. Většinu obdivovatelů prvotřídního britského režiséra zajímalo, jak se tématu evakuace 400 tisíc vojáků vlastně chopí.
Dle nového traileru to nevypadá na válečnou vřavu, ale na komornější drama jednotlivců, kterým Dunkerk změní životy. Máme tu admirála v podání Kennetha Branagha, očekávajícího na odříznutém francouzském území britský záchranný sbor. Na druhé straně se na nebezpečnou misi v rybářské bárce vydává řada bezejmenných odvážlivců, kteří opouští anglické břehy a riskují životy pro nejistou záchranu druhých. A do toho Cillian Murphy, jehož jedna taková bárka zachytila, ale hodlá se do Dunkerku vracet pro další...
Kromě vodního živlu a nejistoty nahání strach vylidněné město, bezútěšné pláže a ze vzduchu útočící krvelačné Messerschmitty. Kde je avizovaný Tom Hardy? V upoutávce se mihne na vteřinu coby pilot.
Snad se Nolanovi nestane něco podobného, co potkalo před lety tvůrce příběhu o afroamerických letcích Red Tails (2012). Do snímku nalili 58 milionů dolarů, přičemž z kin přiteklo pouhých 50. Dolétali na nezájem publika.

Související osoby


Související tituly


Související videa


Související články