Profilový obrázek

Frederick11

Iveta Gráfová
15

Filmový a hudební fanda, milovník skupiny Queen, dobrého vína a inline bruslení. Hráč na kytaru, klavír, flétnu.

Česká republika



    Elvis Presley
    Elvis Presley (1979)
    9
    Skvělý výkon Kurta Russela, skvěle provedené písničky, děj mohl být možná více propracovaný, ale končí koncertem v Las Vegas, kdy byl na vrcholu, takže závěr strhující, co víc si přát, za mě 90%.
    Queen v Budapešti
    Queen v Budapešti (1987)
    10
    Měla jsem to obrovské štěstí v Budapešti být. Byl to nezapomenutelný zážitek a jsem šťastná, že jsem tenhle koncert mohla vidět na vlastní oči, vidět všechny čtyři kluky v plné kráse, vidět Freddieho. Žiju z toho dodnes a nikdy na tu atmosféru nezapomenu, bylo to ohromující.
    Bohemian Rhapsody
    Bohemian Rhapsody (2018)
    10
    Bohemian Rhapsody, co napsat, jsem milovník této skupiny, takže asi budu psát trochu zaujatě. Podle mě je to jeden z nejlepších hudebních filmů, jaké jsem v poslední době zhlédla. Není to přesná biografie, ale bylo tam ztvárněno vše, co divák potřebuje vědět. I když mnozí píší, že to bylo uhlazené a nebylo vidět excesy, drogy, zhroucení Freddieho a já nevím co všechno, pozorný divák si určitě všiml, že tam vše bylo ztvárněno a naznačeno, ale velmi decentně. Zmínka o nemoci Freda byla sice o dva roky dříve, tvůrci to tam prostě vtlačit museli, ale nebyla to zase až taková lež, neboť v té době byl již nakažen infekcí HIV. Výkon herců byl senzační, Rami Malek ztvárnil Freddieho absolutně dokonale, v některých chvílích jsem měla pocit, že vidím Briana, Rogera, Johna, Freda a ne herce, jež je ztvárnili. Bylo to strhující, závěr filmu s koncertem Live Aid byl famózní. Po dlouhé době jsem viděla diváky téměř nedýchat, nešustit sáčky s popcornem, bylo tam ticho, ke konci filmu kino slzelo a po skončení jsem zažila strhující potlesk. Myslím, že Rami Malek získal jak zlatý globus tak oskara zcela oprávněně. I když to měl hrát Saša baron Cohen, členové Queen to odmítli, měli dozor nad natáčením a chtěli, aby to byla oslava Freddieho Mercuryho a jejich celoživotní práce, udělali dobře, myslím, že se film povedl a jsem ráda, že se konečně dostal do kin, měl takový úspěch a mohla jsem ho zhlédnout. Za mě 100%.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci