Profilový obrázek

Wasper

Petr Vosátka
225

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Středočeský, Praha-východ, Česká republika



    Zběsilost v srdci
    Zběsilost v srdci (1990)
    3
    Dobré byly hlášky (to je bohužel asi tak všechno), jinak prakticky o ničem. Některé scény strašně nudné (u TP jsou tyhle "mimo" scény fajn, jelikož je to seriál, ve filmu to na mě nefunguje). Plusem jsou docela dobré herecké výkony, ale pro mě trochu přehnané. Vlastně mi bylo úplně jedno, co se s hlavními hrdiny stane, tak mně byli nesympatičtí, vůbec mě nezajímalo pokračování děje. Naštěstí příchodem Dafoea to trochu ožilo. PS David je prostě úchyl jak v dobré, tak i negativním smyslu. ... for me it's a symbol of my individuality, and my belief in personal freedom.
    Mulholland Drive
    Mulholland Drive (2001)
    8
    První dvě hodiny si říkáte, jak takováhle nudná konina může být tak opěvovaným a kultovním dílem a pak z ničeho nic boom, co bylo včera jistotou dnes se otřásá v základech, posledních 25 minut vše naprosto obrátí vzhůru nohama, a máme zaděláno na jeden z nejvíce mysteriózních a těžce analyzovatelných snímků, obě protagonistky úžasné výkony. Samozřejmě klasicky úžasný Badalamenti. Jinak líbačka v posteli je pro mě zatím top lesbická filmová scéna. prostě #stayDavidÚchylLynch
    Mazací hlava
    Mazací hlava (1977)
    1
    Já mám rád magořiny, ale jsou skvělé magořiny a pak pro mě nudné a zbytečné magořiny. Tohle je pro mě magořina a to v negativním slova smyslu. Toto jde jaksi mimo mě. Jako je tam umění v podobě symboličnosti a surreality, to jo, ale je to tak trochu zbytečná pitomost, co si Lynch, podle mě, udělal tak trochu pro sebe. #stayDavidÚchylLynch
    Vyšší princip
    Vyšší princip (1960)
    9.5
    Pro mě je toto kandidát na nejlepší ČSR film vůbec. Takovouhle atmosféru jen tak někde jinde nezažiju. Skvělý herecký výkony. Zmizela patetičnost předchozích třicátých, čtyřicátých a padesátých let. Tohle je opravdový, po tomhle běhá mráz po zádech, při sledování tohoto všechno cítíte a víte, co se děje.
    Proč? 13x proto
    Proč? 13x proto (2017)
    9
    Neuvěřitelně hustá a napínavá atmosféra. Pro mě dobrý seriál se vyznačuje tím, že nemůžu vydržet při konci jednoho dílu čekání na začátek toho dalšího. Zásadním indikátorem kvality je u mě koukání na několik po sobě jdoucích epizod (ne-li všech) až do ranních hodin. A s tím jsem se zde setkal. I když některý herci ne-e, tak filmařská práce úžasná a téma samozřejmě to celé posouvá na jiná level.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci