Lynda Myles

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Lynda Myles
Lynda Myles

Scenáristka a producentka. Po osmi letech ve funkci ředitelky MFF v Edinburghu působila dva roky jako ředitelka a kurátorka Pacifického filmového archivu při Univerzitě v Kalifornii v Berkeley. Ve Velké Británii produkovala svůj první film Defence of The Realm (Obrana říše, 1985). Byla jmenována viceprezidentkou Columbia Pictures a také dva roky působila jako hlavní dramaturgyně BBC pro dramata.

Poté, co se podílela na produkci filmu The Commitments (The Commitments) režiséra Alana Parkera, který získal cenu BAFTA za nejlepší film roku 1991 a také další 4 ceny BAFTA a nominaci na Oscara za střih, pracovala jako nezávislá producentka na filmech The Snapper (Nezvaný), The Life of Stuff a When Brendan Met Trudy (Když Brendan potkal Trudy) společnosti BBC Films. (Fresh Film Fest)

Narození:
2. 5. 1947

Znáte z


Lynda Myles: Filmy a pořady 14