Harry Nilsson

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Články 3

První velkou rolí Robina Williamse byl Pepek námořník. Komik ale natáčení protrpěl
Filmy5. 4. 2024
První velkou rolí Robina Williamse byl Pepek námořník. Komik ale natáčení protrpěl

Navzdory svému popkulturnímu věhlasu a vzniku před neuvěřitelnými 95 lety se postavička Pepka námořníka objevila na stříbrném plátně pouze jednou. To by se výhledově mělo změnit, jelikož scenárista Michael Caleo o tomto nezdolném silákovi a fanatickém milovníkovi špenátu momentálně píše nový příběh. Než se však o chystaném filmu dozvíme více, stojí za to si připomenout původní hranou verzi, která připravila těžké chvíle jedné komediální legendě.

Titulkové sekvence jako plnohodnotná součást filmu. Volby závěrečných melodií mohou být bizarní a různorodé
Téma26. 2. 2022
Titulkové sekvence jako plnohodnotná součást filmu. Volby závěrečných melodií mohou být bizarní a různorodé

Pokud nepatříte k těm divákům a divačkám, kteří ihned po skončení filmu vypínají televizi či odcházejí z kina, jistě si všímáte způsobu, jakým tvůrci využívají také závěrečné titulkové sekvence. Jejich přítomnost a hudební podkres dnes bereme za samozřejmost, ale vždy tomu tak nebylo. Své postavení v závěru uměleckého díla si naopak vydobyly v průběhu let a písně, které je doprovází, mohou libovolně prohlubovat či naopak přetvářet dojem z právě skončeného snímku. Pojďme si ve stručnosti shrnout historii titulkových pasáží (v angličtině opening credits či ending credits) a zaměřit se na to, jak mohou různé melodie, texty písní či doprovodné animace manipulovat s publikem i po ukončení narativního díla.

Téma: 20 nejlepších soundtracků všech dob
Téma5. 10. 2019
Téma: 20 nejlepších soundtracků všech dob

Část 1 - Jedním z nejvýraznějších a nejoblíbenějších titulů letošního roku je (a bude) devátý film Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu. Retro ohlédnutí za koncem šedesátých let, jenž s sebou nesl nový závan v americké společnosti i kinematografii, je naplněné nejen skvělými herci, specifickým humorem a historickou reinterpretací, ale také skvostnou dobovou muzikou. Tarantino má ostatně každý snímek postaven na pečlivě vybraném soundtracku. V tomto ohledu ale není sám a v průběhu let už jsme dostali slušnou řádku filmů s památným hudebním doprovodem. Pojďme si vybrat ty nejlepší z nich.