Ivan Hronec

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Články 4

Multikina jsou dnes nejvíc ohrožený druh. Pálí na ně ze všech stran
Rozhovory24. 5. 2020
Multikina jsou dnes nejvíc ohrožený druh. Pálí na ně ze všech stran

Slovenský podnikatel Ivan Hronec se ve filmovém průmyslu pohybuje několik dekád. Nastartoval televizní FilmBox, založil distribuční společnost Film Europe, která pravidelně přináší evropské artové novinky do českých kin a na několik televizních kanálů. Od loňska v Praze provozuje kino Edison Filmhub a v době koronakrize spustil též čím dál populárnější a potřebnější VOD platformu, Edisonline. Co dělal Ivan Hronec během karantény? Jaké trumfy má jeho společnost v současné době v pomyslných rukou? A jak jsou na tom (nejen tuzemská) multikina? Nejen to v následujícím rozhovoru.

Nevíte, kam zajít na kvalitní film?
Téma18. 5. 2019
Nevíte, kam zajít na kvalitní film?

Od 1. června začne v Praze fungovat nové filmové centrum EDISON Filmhub. Nové kino v centru města, pár kroků od Jindřišské věže, bude místem pro kvalitní film a diskuse o něm, ale i místem pro ranní kávu či večerní drink. Kromě projekcí se tu budou konat přednášky, semináře a další doprovodné programy.

Máte chuť na francouzské filmové delikatesy?
Festivaly a ceny13. 5. 2015
Máte chuť na francouzské filmové delikatesy?

Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème se uskuteční od 13. do 17. 5. v pražských kinech Lucerna, Evald a Mat a poprvé vstoupí do regionů. Crème de la Crème II slavnostně zahájí ve středu 13. 5. v kině Lucerna soutěžní film z Cannes 2014 Sils Maria (2014).

Ivan Hronec: „ Srovnávat artový film s komerčním je jako porovnávat billboard s obrazem.“
Rozhovory7. 10. 2014
Ivan Hronec: „ Srovnávat artový film s komerčním je jako porovnávat billboard s obrazem.“

V pondělí večer byl v pražském Kině Lucerna zahájen festival Be2Can, který si dává za cíl představit kvalitní a ceněné filmy z evropských festivalů (Berlinale, Benátky a Cannes). Přehlídka bude putovat do regionů i na Slovensko, navíc budou filmy nabízeny formou VOD i přes televizní kabel. Zrod Be2Can inicioval Ivan Hronec, zakladatel distribuční společnosti Film Europe a provozovatel řady artových televizí. Jaké to je obchodovat s uměleckými filmy? Jaký je fanoušek těchto děl? Dozvíte se v rozhovoru.