Zrada a pomsta

74%
Zrada a pomsta
Zrada a pomsta

Dobrodružná historka o potomkovi zrazeného tchajpchingského generála, který se po devíti letech postaví do čela vzpoury a osobně si vyřídí účty s někdejším zrádcem. Pomsta se stane komplikovanou, neboť z bezectného Paj Wen-pinga se stane všemocný vladař, opírající se o dobře zorganizovaný policejní aparát a obklopený dokonale vycvičenými strážci. Statečný Ju –lung však léty usilovného tréninku získá něco, co čchingští ďáblové postrádají: pocit morální převahy, který v rozhodujících chvílích znásobí jeho fyzickou zdatnost a houževnatost. Řetěz nejrůznějších soubojů v rozmanitých prostředích a s rozličnými rekvizitami. Nechybí ani milostný motiv s kurážnou dívkou, která ovládá kung-fu stejně bravurně jako hlavní hrdina. První ukázka kung-fu filmu v českých kinech. (TO)




Pete69
Pete69
29 898 bodů
6
Za mě je to něco mezi 60% a 70%. Slušné bojové scény se střídají s přehranými až trapnými. Příběh to není špatný, ale tvůrci vsadili hlavně na akční kartu. Kostýmy a lokace působí dosti historicky, ale film celkově působí jako laciné béčko. Já vlastně ani nevím, jak hodnotit..
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 400 bodů
10
Nostalgie je zrádná. Viděl jsem to nedávno znovu po nějakých více než 20 letech a upřímně si přiznám, že není to moc dobrý film. Předvídatelný scénář s řadou klišé, někdy až tragická choreografie soubojů i velmi svérázný střih akčních záběrů (v některých momentech je úplně vidět, jak bitky začínají na režisérův povel) se vůbec nedá srovnávat s běžnou hongkongskou produkcí dané doby. I Čína se to zkrátka musela někdy naučit. Ale prostě ten kult, který si to v 80. letech vytvořilo, ten se mi zaryl hluboko pod kůži. A moc by mě zajímalo, jak se tento film v 80. letech dostal do československých kin a následně TV.

Dodatečné informace

Původní název:
Betrayal and Revenge (více)
  • Čína Zrada a pomsta
  • Čína Betrayal and Revenge
  • Čína Die Vergeltung des Affenkönigs
  • Čína Tian guo en chou
Země původu:
Čína
Ocenění:
Žádná ocenění