Gremlins

74%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Kultovní záležitost,která za všechny ty léta neztratila ani krapet ze své kvality. Vždy,když tento film vidím,tak se vrátím do dětských let. Obrovská dávka nostalgie. Gremlini jsou zábavnou fantasy podívanou,která velmi okrajově atakuje hranice hororu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Gremlims jsem moc nemusel ani jako malý, ani jako větší a ani dnes, kdy jsem se rozhodl dát filmu další šanci názor neměním. Softový horor, který díky bohémskému chování těchto tvorů hraničí s parodií, či nevyvedenou komedií. Rodinný look, troška akce.. není to nic špatného, ale u mě maximálně za 60%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Dost možná nejlepší 80ková vánoční komedie. Trošku mě jen mrzí, že jsem tohle pořádně neviděl v dětství. 8/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Roztomilé příšerky co se rozhodně umí postarat o zábavu. Nejvíc mě pobavila scénka v baru.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
7
Zdánlivě rodinná komedie za časů Vánočních, kdy rodinu Peltzerových potažmo celé městečko sužuje invaze rozdováděných skřítků.. Hodný tatínek chtěl synkovi Billymu udělat radost a tak mu v čínském krámku koupil nového domácího mazlíčka, aby měl ke svému psovi parťák. Ovšem v přinesené kleci není žádné morče nebo snad další štěně, nýbrž roztomilé stvoření nesoucí název mogvaj.. A jestli je nějaké zvířátko, které bych si jako dítě přál, tahle roztomilá příšerka by byla dost vysoko. Ovšem s jejich chovem to není snadné.. Starání o mogvaje má jasné pravidla: bojí se světla, nesmí do vody a především nesmí se krmit po půlnoci! Tahle vánočně laděná lahůdka, ale nabírá na obrátkách právě, když se pravidla poruší... Gremlini jsou skvělá coming out of age pohádka, která navíc dokáže bravurně přeskakovat mezi žánry. A navíc, kdykoli jsou mogwajové na scéně vtipnější scéna střídá další.. Po letech neztrácí nic na svém kouzlu a tyhle animatronická stvoření by vám pořád měli každoročně rozvířit přeslazenou vánoční atmosféru.. /viděno v kině/ 75%
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Jedna z mála hororových komédii ,ktorá má aj po toľkých rokoch stále niečo do seba. Ak mám byť úprimný ,myslím si ,že je to zatiaľ najlepšia horor-komédia ,ktorá za posledné roky vyšla. Priznajme si to ,koľko filmov vás dokázalo vystrasiť svojou atmosférou, potom pobaviť vystrelením starej babky z jej kresla a následným koledovaním pri jej dverách :D ? Vianočný rodinný film ako vyšitý ;) . Je pravda ,že z pohľadu súčasného diváka sa tam dá nájsť veľa technických a logických kiksov ako je scéna ,kde sa zabíjajú Gremlini v kuchyni (to ako vybuchol jeden v mikrovlnke bolo veľmy amatérské - z dnešného pohľadu ,ale berem ohlad na nízky rozpočet a dobu ,v ktorej film vyšiel) ,alebo pasáž ,kde zomrie posledný Gremlin (dneska to už nie je vizuálny strop ,no na svoju dobu celkom revolučné). Príbeh vám tu hovoriť nebudem ,pozrite si ho sami. Z postáv tu stojí za zmienku asi iba hlavný protagonista (klišé ,ale prepracovaný) a neskutočne CUTE Gizmo (tým nechcem povedať ,že ostatní boli zlí ,boli dobrí len ma nejak nezaujali). VERDIKT: Gremlins je komédia ,ktorej nie je nič sväté a robí si prdel úplne zo všetkého. Sequel v tomto duchu pokračuje a ešteviac si zo seba robí srandu (za zmienku stojí aj to ,že v dvojke si kameo rolu zahral wrestler a.k.a najhorší herec hollywoodu - Hulk Hogan). Čiže za zábavné pocity strachu davam 75% - ďakujem za príjemne zničené detstvo ;)
Žralok
Žralok
4 087 bodů
10
Nesmí se namočit, Nesmí být vystaven přímému světlu, a nesmí nic jíst po půlnoci. Co když se některé pravidlo poruší ? Tak očekávejte že se začnou množit žravé potvůrky. A bude s nima sranda.
saboter
saboter
3 564 bodů
7.5
Filmze začátku působý jako rodiná fantasy ale rozhodně se nenechte zmást k filmu se spíše hodí hororová komedie filmdokáže vyděsit a i orzesmát a příběh ujde a i maskéří odvedli skvělou právi i když je příběh a scénář plný klišé ale film se hodí pokud chcete ostré vánoce.
  • oreginální pojetí
  • ostrý humor
  • strach
  • příběh plný klišé
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
2
Nebudem dávať body za nostalgiu. Faktom je, že tieto filmy boli naivne pozerateľné v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch, zväčša deťmi alebo tínedžermi. Čas ukázal, že sú to herecké, scenáristické a režisérske tragédie. Hviezdička za dobové triky.