RRR

79%

Zajímavosti 50

  • Guvernéra Scotta, muže s bujnou kšticí vlasů, můžeme vidět v krátké scéně v lese s Ramovým otcem jako plešatícího komparzistu.
  • Brazílie, nikoliv však Belize, je na velké mapě v zasedací síni označena jako součást Britského impéria. Brazílie nikdy nebyla kolonií, protektorátem ani klientským státem Spojeného království, na rozdíl od Belize.
  • S.S. Rajamouli: V závěrečné písni "Etthara Jenda", která hraje během titulků.
  • Scéna na mostě a taneční scéna Naatu Naatu jsou miniaturními odrazy většího filmu jako celku. Během scény na mostě zachraňuje Bheem (Acktar) chlapce zpod hořícího mostu, zatímco Ram (Raju) nese indickou vlajku z roku 1905 s nápisem "Vande Mataram" (Chvalte matku Indii). To se shoduje s větším filmem, protože Bheemovým hlavním cílem je zachránit Malli (1 dívka), zatímco Ramovi jde o záchranu celého národa. Stejně tak struktura taneční scény Naatu Naatu reprezentuje film jako celek. Raju (Ram) a Acktar (Bheem) začínají jako bratři, pak spolu musí soupeřit a nakonec vyvrcholí tím, že Raju ustoupí, aby Acktar mohl taneční sekvenci vyhrát. To se shoduje s celým filmem, protože se spřátelí, bojují (aniž by věděli, že oba mají podobné cíle) a nakonec Ram (Raju) ustoupí od svého cíle poslat britské zbraně zpět do své vesnice, aby zachránil Bheema (Acktar) a následně byl zajat Brity.
  • S.S. Rajamouli, N.T. Rama Rao Jr. a Ram Charan měli při propagaci na sobě oblečení s emblémem "RRR". Podobná trička a mikiny byly později k dispozici ke koupi jako oficiální zboží filmu.
  • Netflix vydal anglický dabing filmu, v němž postavě Rama Charana propůjčil svůj hlas populární dabér Sanket Mhatre. Mhatre je známý tím, že namluvil hlas Teje i N. T. Ramy Rao Jr. v hindských dabingových verzích jejich předchozích filmů.
  • Ačkoli S. S. Rajamouli není příznivcem 3D konverze, po zhlédnutí některých záběrů ve 3D změnil názor, protože měl pocit, že konverze přiblížila postavy divákům a on sám mohl mnohem silněji prožívat emoce.
  • Jedná se o první indický film uvedený ve formátu Dolby Cinema.
  • Herec Ajay Devgn, který ve filmu ztvárnil roli Venkaty Ramy Rajua, prozradil, že se na film nedíval, protože zatímco při natáčení je se svou prací spokojen, při pozdějším zhlédnutí filmu má pocit, že mohl být lepší.
  • Britská herečka Brittany Ashworthová si v Hajdarábádu vyzkoušela roli Jennifer po Daisy Edgar-Jonesové, která projekt opustila.
  • S.S. Rajamouli věnoval vítězství v soutěži Critics Choice Awards ženám ve svém životě: své matce Rádže Nandini, která si myslela, že školní vzdělání je přeceňované, a povzbuzovala ho ke čtení komiksů a povídkových knih a podporovala jeho kreativitu. Své švagrové Srivalli, která se pro něj stala jako matka, která ho vždy povzbuzuje, aby byl tou nejlepší verzí sebe sama. Své ženě Ramě Rajamouli, kostýmní výtvarnici, o níž tvrdil, že je spíše návrhářkou jeho života. Na své dcery, jejichž úsměvy mu stačí k tomu, aby mu rozzářily život. A své vlasti Indii tím, že říká "Mera Bharat Mahan, Jai hind".
  • V říjnu 2021 se společnost PVR Cinemas spojila s filmem a do uvedení a uvedení filmu přeznačila více než 850 svých sálů na "PVRRR".
  • Když Alluri Sitarama Raju odpovídá, že jeho důvody, proč zůstat připraven, vycházejí z toho, že se musí soustředit na práci, a ne na její možné výsledky, v podstatě cituje Krišnu z Bhagavadgíty.
  • N. T. Rama Rao Jr. byl svědkem toho, jak diváci v Japonsku plakali, a měl pocit, že jako diváci vyjádřili svou lásku k filmu víc, než by to dokázala Indie.
  • Poměr stran filmu byl pro streamovanou verzi změněn na open matte. Verze pro kina s původním poměrem stran je k dispozici pouze na BookMyShow Stream v hindštině.
  • Film se v USA hrál bez ratingu MPAA. Distributor Variance films v odpovědi na dotaz, zda bude film při svém opětovném uvedení v únoru 2023 (později plánovaném na březen 2023) hodnocen, na Twitteru napsal: "Stejný film, žádné škrty, žádný rating. Přiveďte své děti, naučte je to v mládí!"
  • Na otázku, jak přistupoval k natáčení ikonické scény útoku zvířete, S. S. Rajamouli odpověděl, že se nebude zabývat logistickými složitostmi, protože ty musí řešit produkční strana, a že při natáčení takové scény také nebude mít pochopení pro jejich starosti.
  • Dvojnásobný držitel Oscara, hudební skladatel A.R. Rahman, podpořil film ve své reakci na jeho nominaci na Oscara za nejlepší původní píseň a řekl, že si přeje, aby film tuto cenu získal. Kdysi si myslel, že Indie začne získávat nominace už před deseti lety, ale trvalo to 12 let a místo toho by se to mělo dít každý rok z Indie kvůli množství úžasných géniů ve všech aspektech filmové tvorby. Dále poznamenal, že většina filmů se do soutěže nepřihlásí a tvůrci RRR měli alespoň tu věc, že ho tam uvedli, protože nikdo by nehlasoval pro film, který nezná.
  • Film se stal nejvýdělečnějším indickým filmem v Japonsku a předstihl tak film Muthu (1995) herce Rajinikantha, který držel rekord po dvě desetiletí.
  • Jedná se o jeden z prvních filmů v Indii, který byl natočen na Arri Alexa LF a s objektivem Arri Signature Prime Lens.
  • Podle N. T. Ramy Raoa Jr. se celosvětově projevily emoce přátelského prvku filmu, porozumění, individualita, cíle jednotlivých postav a to, jak mezi sebou obě postavy smazaly dramatická nedorozumění.
  • Vstupenky na promítání filmu v TCL Chinese IMAX Theatre v Los Angeles v rámci iniciativy Beyond Fest byly vyprodány za 98 sekund. Beyond Fest to na Twitteru označil za historický okamžik pro indický film.
  • Ve filmu vystupuje herecký ansámbl od Hollywoodu po Bollywood. Olivia Morris a Alia Bhatt debutují v telugském filmu. Jejich páry tvoří N. T. Rama Rao Jr. a Ram Charan. Jedná se také o telugský filmový debut Ajaye Devgna, který hraje klíčovou roli.
  • Na otázku, zda je otevřený práci v Hollywoodu, S.S. Rajamouli odpověděl, že se nijak neliší od filmařů z celého světa, kteří sní o natáčení v Hollywoodu, a je otevřený experimentům. Prozradil, že doma v Indii je diktátorem a nikdo mu neříká, jak má film natočit; neobvyklá míra tvůrčí moci, které se těšil v Indii, v něm vyvolávala "trochu zmatek" ohledně režírování v novém prostředí, jakým je Hollywood.
  • Film se natáčel 320 dní.
  • Britská herečka Daisy Edgar-Jones, která byla dříve obsazena do role N.T. Rama Rao Jr., z filmu odstoupila kvůli rodinným problémům.
  • V pořadu Late Night with Seth Meyers (2014) S. S. Rajamouli vysvětlil, jak fanoušci v Indii obvykle celou noc trhají noviny, vyrábějí obrovské pytle konfet, které si berou do divadla a házejí je do vzduchu v okamžiku, kdy se objeví hercovo jméno nebo herci přicházejí či očekávají příchod své oblíbené hvězdy. Na obraz není vidět a při hlasitém smíchu a křiku fanoušků se zvuk stává neslyšitelným; obsluha promítačky, která nemá do zvuku zasahovat, marně zvyšuje DB zvuku.
  • Když M.M. Keeravani mluvil o tom, jak na něj zapůsobila hudba k filmu Čelisti (1975), protože neobsahovala žádnou orchestraci, poděkoval jejímu skladateli Johnu Williamsovi za to, že ho naučil jednoduchosti a skromnosti při skládání hudby k filmům a navždy ho inspiroval.
  • National Board of Review jej považoval za jeden z nejlepších filmů roku a stal se tak teprve druhým neanglickým filmem, který se na tento seznam dostal.
  • Japonský herní designér Hideo Kojima se během propagace filmu setkal v Japonsku se S.S. Rajamoulim a nechal ho naskenovat kamerovými skenery celého těla, které se používají k vytváření detailních počítačových 3D obrazů člověka pro videohry, aby mohl Rajamouliho postavu zahrnout do své připravované hry.
  • Stal se prvním indickým filmem, který byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší původní píseň.
  • Pokaždé, když mluví o písni Naatu Naatu, N. T. Rama Rao Jr. a Ram Charan si vybaví, jak vypadala Ukrajina nebo Kyjev, když tam byli oni. Pomyšlení na jeho současnou situaci je bolí a nevědí, zda mají být šťastní, že vidí Kyjev v jeho slávě, nebo smutní, že už takový není.
  • Během rozhovoru v chicagském divadle Music Box byl S.S. Rajamouli dotázán, zda se film vzhledem ke svému tématu hraje v Anglii. Řekl, že si vedl velmi dobře a stal se tam nejvýdělečnějším indickým filmem.
  • M.M. Keeravani v souvislosti s nominací písně Naatu Naatu na Oscara 2023 řekl, že je to jeho "syn", který nyní řídí auta, tančí a má přítelkyni.
  • S.S. Rajamouli vyjádřil zklamání nad tím, že film nebyl vybrán jako oficiální indický kandidát na Oscara 2023, ale zároveň prohlásil, že není člověk, který by seděl a přemýšlel o tom, proč se to nestalo. Dále vyjádřil radost nad tím, že oficiální přihláška filmu Poslední filmová show (2021) se také dostala do užšího výběru na Oscary. Přesto připustil, že RRR měl mnohem větší šanci, a dále uvedl, že neví, jak komise (Film Federation of India) funguje.
  • Když Ram Charan mluvil se S.S. Rajamoulim a stál na plošině pro scénu bičování, upadl a zranil se. Za ním byly ostnaté dráty a on si o plošinu rozbil koleno. Podobně N. T. Rama Rao Jr. při zkoušce vzal do ruky pistoli, která k němu přiletěla, a přetrhl si šlachy na pravém zápěstí. Přitom mu přetáhli ruku a něco se mu pokazilo s nervem a on pocítil necitlivost. Při provádění kaskadérských kousků se však oba na place nikdy nezranili.
  • Kanadský režisér James Cameron se na předávání cen Critics Choice Awards setkal se S.S. Rajamoulim a prozradil, že film viděl dvakrát: poprvé sám a podruhé se svou ženou. Cameron byl filmem ohromen, rozebral ho s Rajamoulim a řekl mu: "Jestli tady někdy budeš chtít natočit film, promluvíme si." Rajamouli si pak s Rajamoulim promluvil.
  • Po úspěchu filmu představila společnost Google speciální animaci k filmu. Při vyhledávání slova "RRR" ve službě Google se na webové stránce objeví kůň a motorka, kteří se pohybují. Kůň označuje postavu Rama Charana Alluriho Sitarama Rajua a motorka postavu N. T. Ramy Rao Jr. s názvem Komaram Bheem.
  • Název RRR byl původně jen pracovní název, který označoval iniciály režiséra (S.S. Rajamouli) a dvou hlavních představitelů (Ram Charan a N.T. Rama Rao Jr.), ale později se režisér rozhodl, že se stane oficiálním názvem, protože se stal slavným.
  • Anglický režisér Edgar Wright film pochválil a poznamenal, že je to jediný film, který viděl a ve kterém se tleská samotné přestávkové kartě.
  • RRR se stal prvním indickým filmem, který od začátku pandemie COVID-19 celosvětově vydělal více než 100 milionů dolarů.
  • N.T. Rama Rao Jr. a Ram Charan dabovali své repliky v hindštině i telugštině.
  • N.T. Rama Rao Jr. prozradil, jak se natáčela píseň Naatu Naatu, a prozradil, že se natáčela v poslední fázi filmu. On a Ram Charan se "trápili" 65 nocí a S. S. Rajamouli kladl větší důraz na synchronizaci než na složitost kroků.
  • Na otázku, zda by si oba dokázali představit, že by na předávání Oscarů předvedli píseň Naatu Naatu, N. T. Rama Rao Jr. tuto myšlenku ocenil, ale zajímalo by ho, jak by to vypadalo bez podvazků, protože by určitě byli ve smokingu, a dále dodal, že S. S. Rajamouli by se mohl postarat o aranžmá, protože je "dobrý v aranžování věcí". Ram Charan řekl, že oba nikdy nedělali kroky ve stovkách propagačních akcí, které společně absolvovali, ale pro Oscary by to udělali více než rádi.
  • Ram Charan označil akční sekvenci, v níž sám bojuje s davem, za nejdušivější kaskadérský kousek, který kdy dělal. Pokaždé, když byl záběr dokončen a režisér řekl "střih", chvíli trvalo, než ho tým kvůli prachu skutečně spatřil. Jeden chlapík dostal bílou vlajku, aby jen mával na asistenta režie a říkal, odkud má Charana vyzvednout. Tvrdil, že po 30 dnech nedostal ani škrábnutí.
  • Ačkoli film zaznamenal mezinárodní úspěch na Netflixu, S. S. Rajamouli se na Netflix zlobil, protože převzal pouze hindskou dabovanou verzi, nikoli původní telugskou nebo další dabované verze v jazycích tamilštině, kannadštině a malajálamštině.
  • Píseň "Naatu Naatu" byla natočena na Ukrajině v Mariinském paláci (Ukrajinský prezidentský palác) v Kyjevě, několik měsíců před začátkem ruské invaze na Ukrajinu. Slovo "Naatu" v telugštině znamená "venkov" ve smyslu rustikální nebo venkovský.
  • Název tohoto filmu má v různých jazycích různé zkratky, ale běžně se nazývá RRR. Roudram Ranam Rudhiram v telugštině, Raththam Ranam Rowthiram v tamilštině, Roudra Rana Rudhira v kannadštině, Rudhiram Ranam Roudhram v malajalštině (všechny tyto výrazy se překládají jako Vztek, Válka, Krev) a Rise Roar Revolt v hindštině i angličtině.
  • S.S. Rajamouli řekl, že film je o "imaginárním přátelství dvou superhrdinů". Později hovořil o tom, jak je důležité "neokázale" ukázat mužské přátelství na plátně.
  • Alluri Sita Ramaraju a Komaram Bheem byli bojovníci za svobodu Indie, kteří se ve skutečném životě nepotkali. Tento film je zcela fiktivní a vychází z představy, co by se stalo, kdyby se tito dva setkali.