X-Men '97

90%

Zajímavosti 6

  • Alyson Court se rozhodla roli Jubilee nezopakovat a požádala, aby ji namluvil Američan čínského původu.
  • Postava Morpha se v komiksech poprvé objevila v 60. letech jako "Changeling", protivník, který se stal spojencem a zemřel v přestrojení za Xaviera. Pro film X-Men (1992 ) měl stejné schopnosti a podobný vzhled jako v komiksu, ale nyní se jmenoval Morph. V roce 2001 se postava vrátila v "Exiles" #1, ale z jiné reality. I tato verze se jmenovala Morph, měla křídově bílou kůži a v základní podobě neměla nos ani vlasy, měla výrazně vylepšené schopnosti měnit podobu a vtipálkovské chování. Zdá se, že v X-Men '97 byl původní animovaný Morph přepracován tak, aby se více podobal verzi Exiles.
  • Variety 12. března 2024 oznámil, že Beau DeMayo, showrunner a výkonný producent, byl před premiérou 20. března propuštěn, protože měl na OnlyFans účet, kde zveřejňoval explicitní sexuální nahé fotografie. Jeho účet na Instagramu, na kterém vystavoval náhledy uměleckých děl a odpovídal na dotazy fanoušků ohledně seriálu, byl smazán.
  • Jennifer Hale dříve namluvila Jean Grey/Phoenix ve filmech Wolverine a X-meni (2008), Marvel Anime (2010), X-Men (2011), Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds (2011 ) a Ultimate Marvel vs. Capcom 3 (2011).
  • V tomto díle Cal Dodd a Lenore Zann poprvé po 24 letech namluvili Wolverina a Rogue a George Buza, Alison Sealy-Smith a Adrian Hough poprvé po 23 letech namluvili Beasta, Storm a Nightcrawlera, a to od filmů Marvel vs. Capcom 2: New Age of Heroes (2000 ) pro Cala Dodda a Lenore Zann a X-Men: Mutant Academy 2 (2001 ) pro George Buzu, Alison Sealy-Smith a Adriana Hougha.
  • Tento seriál je prvním projektem Marvel Studios pod hlavičkou Marvel Animation a zároveň prvním projektem Marvel Studios o X-Menech.