Copshop

60%

Zajímavosti 16

  • Bob uvádí, že "aspirin škodí játrům"; to je nepřesné, paracetamol (alias paracetamol) může při předávkování poškodit játra, ale aspirin spíše vyvolá žaludeční a střevní potíže, nevolnost, krvácení a aktivaci žaludečního vředu, bronchospasmus a kožní reakce.
  • Dispečer záchranné služby měl zkontrolovat svůj tým a vyhlásit poplach, když záchranáři po určité době na místě neaktualizovali svůj stav (sitrep ve vysílačce nebo zpráva "odjezd ze scény").
  • Když se Muretto snaží najít Beránka, sleduje ho do koupelny, kde střílí do zrcadla. Když tak učiní, zrcadlo se nerozbije synchronizovaně se střelbou.
  • Přibližně ve 42': poutko na Bobově pravém zápěstí je příliš volné a Bob by mohl snadno vyklouznout z ruky a osvobodit se.
  • Teddy použije benzín k založení požáru ve sklepě. Později je ukázáno, že oheň hoří dál a plameny jsou vidět i na schodech. Jak je však vidět dříve, celá budova a zejména suterén vypadá jako stará průmyslová budova, postavená téměř výhradně z betonu. Po vyhoření benzínu tedy nezbyl téměř žádný materiál, který by mohl hořet a pokračovat v požáru takového rozsahu.
  • V čase 52:52, poté, co Huber zastřelí Mitchella, je na detailním záběru kouřící hlavně vidět, že se jeho pistole "nevrátila na baterii" - vodicí tyč mírně vyčnívá pod hlavní. Závěr je mírně zasunutý dozadu (v důsledku zaseknutí). Pistole nevystřelí další ránu, dokud se to neopraví.
  • Zatímco budova hoří, Teddy a Val se dostanou do přestřelky. Val používá pistoli, kterou vzala ze seržantova stolu. Při jejím posledním stisknutí spouště nedojde k výstřelu, ale závěr se otevře a zablokuje. Ve skutečnosti by zpětný ráz při výstřelu posledního náboje v zásobníku posunul závěr zpět.
  • Teddy se do zbrojnice dostane jednoduše rozbitím skleněného okna. Je naprosto nepravděpodobné, že by policejní zbrojnice plná automatických zbraní nebyla lépe chráněna (zvláště když uvážíme, že ostatní části stanice mají neprůstřelná okna a bezpečnostní zámky).
  • Když Valerie otáčí komorou revolveru Pena před tím, než vystřelí, když před ní Viddick utíká, ukazují válec ve zpomaleném záběru a jeden náboj v pistoli je mimo pozici, kdy může buď zmáčknout spoušť ve dvojčinném režimu, nebo natáhnout pistoli v jednočinném režimu a vystřelit na Viddicka. Všechno to drama, všechno to budování zpomaleného záběru, a na základě toho, co nám tvůrci ukázali navzdory poměrně jednoduché CGI opravě, která by byla nutná k prezentaci právě toho správného, ta zbraň nemůže v žádném případě ten náboj vystřelit. měla vějířovitě natáhnout kladívko, dokud se tak nestane.
  • Když Teddy vzpomíná na svůj útěk z přestřelky s policisty a FBI, počet a umístění děr po kulkách v předním skle červeného vozu Crown Vic se neustále mění. Jeho vzpomínky na počet a umístění děr po kulkách v předním skle červeného vozu Crown Vic jsou chybné.
  • Kde je sanitka? Když se děj skutečně rozběhne, na policejní stanici dorazí dva záchranáři. Už neodjíždějí, ale ve dvou jasných panoramatických scénách před policejní stanicí jejich sanitka chybí. Dodávka, která přijede těsně před sanitkou, tam je, ale sanitka nikde. zaparkovaná vzadu u garážových vrat. Očekávali, že pacienta odvezou na nosítkách, takže, ne předními dveřmi.
  • Ve filmu byli použiti hasiči a záchranáři z hasičského sboru Clovis. Poručík Chris Elam byl řidičem sanitky.
  • Young zadá nový PIN: 5969. Joe Carnahan má dnes narozeniny: scénárista a režisér se narodil 9. května 1969.
  • Režisér Joe Carnahan požádal Alexis Louderovou, aby se pro roli Valerie Youngové inspirovala některými filmy Clinta Eastwooda, protože její postava je ve filmu pistolníkem. Mezi filmy, které zhlédla, patřily například Hodný, zlý a ošklivý (1966) a Špinavý Harry (1971).
  • V úvodu filmu Copshop je použita znělka z filmu Magnum Force (1973).
  • Podle Franka Grilla v rozhovoru pro Collider z března 2021, když Gerard Butler projekt krátce odmítl, byl nabídnut Liamovi Neesonovi. Neeson odmítl kvůli předpokladu natáčení na jednom místě, načež se Butler rozhodl, že film přece jen natočí.