A League of Their Own

73%

Zajímavosti 4

  • Natáčelo se v okolí Pittsburghu v Pensylvánii od srpna do října 2021
  • Jedná se o druhý pokus o adaptaci filmu A League of their Own z roku 1992 do podoby televizního seriálu. Prvním pokusem byl sitcom stanice CBS s Megan Cavanaghovou (Marla Hoochová) a Tracy Reinerovou (Betty "Spaghetti" Hornová), které si zopakovaly své role z filmu. Několik lidí ze zákulisí zůstalo stejných (scénáristé filmu Babaloo Mandel a Lowell Ganz byli producenty a režisérka filmu Penny Marshall byla jednou z režisérek), ale všechny ostatní role byly přeobsazeny (Sam McMurray hrál roli Toma Hankse - i když Hanks jednu epizodu režíroval); Carey Lowell a Christine Elise převzaly role Geeny Davis a Lori Petty).
  • Americkou dívčí profesionální baseballovou ligu založil žvýkačkový magnát Philip K. Wrigley a tréninky se konaly na hřišti Wrigley Field v Chicagu. V seriálu je majitelem hřiště "Morris Baker", majitel společnosti vyrábějící tyčinky, pravděpodobně inspirovaný Franklinem Marsem z chicagské společnosti Mars, Inc. Společnost Mars koupila Wrigley v roce 2008.
  • Maybelle Blairová, která byla inspirací pro tento příběh, se v 95 letech přiznala k lesbické orientaci. Poprvé se veřejně přiznala během premiéry tohoto seriálu studia Amazon na festivalu Tribeca (asi v červnu 2022).