Neviditelné město

73%

Zajímavosti 13

  • Scenáristé Carolina Munhoz a Raphael Draccon začali seriál vyvíjet v roce 2013. Právě oni vyvíjeli bibli a pilotní díl, který byl prodán Netflixu.
  • Po filmu Cesty srdce (2007) a jeho pokračování, seriálu Mutanti, je to druhá role Josého Dumonta v dramatu s bytostmi z brazilské mytologie: (2008). V tomto vesmíru jsou bytosti výsledkem vědeckých experimentů, které umožnila mimozemská technologie. Dumont je také vypravěčem krátkometrážního animovaného filmu Lara (2004) ze série krátkometrážních filmů vycházejících z těchto mýtů.
  • Podle mytologie se Saci-Pererê narodil jen s jednou nohou. V seriálu vytvořili minulost Saciho jako otroka, který byl odkázán na smrt a musel se rozhodnout, že si nohu uřízne sám. Je to sice mimo mytologii, ale do diskuze se vkládá rodokmen, historie a společenská diskuze, to je opravdu chytrá volba.
  • Carolina Munhoz a Raphael Draccon byli těmi, kdo společně s Carlosem Saldanhou vytvořili seriál prodaný společnosti Netflix. Poté, co byl seriál prodán, byli k jeho tvorbě přizváni Prodigo a hlavní scénáristka Mirna Nogueira. Seriál je založen na jejich materiálu, což jim dává kredit "based on a story developed by" a kredit konzultantského producenta.
  • Marco Pigossis po filmu Tidelands (2018) hraje druhou roli v nadpřirozeném dramatu od Netflixu se sirénami.
  • Poprvé je Curupira zahrán se svými mytologickými ohnivými vlasy v živém provedení. Tento aspekt mýtu chybí ve filmech BeastMaster (1999), Pirlimpimpim (2001) a The Mutants: (2008).
  • Tvůrce Carlos Saldanha je známý především jako režisér animovaných filmů pro děti Rio (2011), Doba ledová: Tání (2006) a Doba ledová: Dinosauři: Úsvit dinosaurů (2009).
  • Téma otroctví, které se přidává k zápletce Isaca / Saci-Pererê, vytváří jakousi podobnost s jinou brazilskou folklorní postavou, kterou je Negrinho do Pastoreio (volně přeloženo jako Pastýřův černý chlapec), mytologií z kultury gaucho (jižní Brazílie, Uruguay a severní Argentina), kde je chlapec-otrok přísně potrestán poté, co usne během svých pastýřských povinností. Trochu podobně jako v městské legendě Candyman je ponechán na mučidlech, aby zemřel pokrytý medem a sežrán masožravými mravenci.
  • Isac, postava představující mytologického Saci-Pererê, je verzí jména Isaac, které bylo změněno na anagram jména Saci. Shodou okolností verzi, kterou proslavil seriál Pirlimpimpim (2001), ztvárnil herec Izak Dahora.
  • Jessica Córes se naučila plavat, aby mohla ztvárnit bájnou mořskou pannu Iaru, a prohlásila, že "nemůže ztratit charakter". Své umělecké jméno Córes si zvolila podle zmizelé španělské řeky.
  • Mytologická Curupira je typicky představována chlapcem s hořícími vlasy a obrácenými chodidly, díky čemuž chodí pozpátku. V seriálu přestal žít v džungli a žije jako bezdomovec v ulicích města jako postava Iberê, věčně opilý a na vozíku. Invalidní vozík byla chytrá volba, která vyřešila problém s tím, že si nikdo neuvědomuje, že chodí jinak.
  • První brazilské drama, v němž vystupují bytosti z brazilské mytologie, které nejsou určeny dětem a nejsou určeny pro rodiny. Mýty jsou známou součástí série Pirlimpimpim (2001) a inspirovaly také postavy ve filmu Mutanti: (2008).
  • Alessandra Negrini hraje postavu Cucy, brazilské bájné čarodějnice, která je popisována také jako obludný aligátor. Verze proslavená sérií Pirlimpimpim (2001) (podle díla spisovatele Monteira Lobata) se na internetu celosvětově proslavila jako "Aligátoří dáma".