Válka zítřka

67%

Zajímavosti 24

  • Dorian říká, že krk a břicho jsou jediné "smrtící" části bílé štiky. Myslel tím, že jsou to jediné zranitelné části na nich.
  • Letadlo jako C-130 se skutečně nemůže nepozorovaně dostat dovnitř ruských hranic.
  • Následující chyba byla označena jako nesprávná: "Vojáci z roku 2051 pocházejí z doby, kdy je 99,99 % lidské populace mrtvé a válka je téměř prohraná. Přesto vlády ze současnosti věnují obrovské prostředky na vyslání milionů odvedených civilistů do roku 2051, aby zemřeli téměř jistou smrtí. O využití poznatků z budoucnosti k jinému způsobu boje proti hrozící válce a zabránění vyhynutí lidstva se nemluví. Teprve na konci zřejmě někoho napadne poslat toxin zpět v čase, aby změnil budoucnost." Důvodem, proč je to nesprávné, prý bylo: "Vyvinout toxin je však možné pouze s dostupným vzorkem ženy, tedy v budoucnosti, a není možné ji přivést zpět do přítomnosti za účelem studia." Přesto to nevysvětluje, proč se v roce 2022 neusilovalo o využití poznatků z roku 2051 ke změně běhu dějin.
  • V části, kde se světoví lídři dohodnou na celosvětovém návrhu, jsou zobrazeni dva různí britští premiéři, kteří však byli v úřadu ve velmi odlišné době (Gordon Brown 2007-2010 a Theresa Mayová 2016-2019).
  • Když najdou vesmírnou loď, Dan to ví: A. že ženský subjekt je obzvlášť důležitý a B. že mají omezené množství toxinu. Nejrozumnější by bylo zneškodnit ženu před ostatními mimozemšťany, čímž by riskoval právě scénář útěku. Protagonisté však nemají možnost identifikovat samici od samců v lodi.
  • Když herci stojí před hluboko pohřbenou mimozemskou lodí, sněží.
  • Při jednom z prvních střetnutí s mimozemšťany piloti stíhaček po odpálení zřejmě zápalných bomb oznámí "zbraně jsou volné". Tento žargon se používá jako v náznaku, že vojáci mohou střílet na cíle, které nejsou nutně pozitivně identifikovány jako nepřátelské/přátelské. Existuje řada dalších frází, které by vycvičený pilot stíhačky použil k označení uvolnění zbraní.
  • Vzhledem k tomu, jak vysoko a rychle vojáci padají, mnohem více než deset metrů, jak jim bylo řečeno, jakmile dopadnou do bazénu, budou mrtví, protože náraz do klidné vody bazénu by byl jako náraz do pevné země. Náraz do pevné podlahy bazénu by byl také smrtelný. Přinejmenším by jevili nějaké známky zranění, místo toho, aby prostě odešli.
  • Tento film je klasickým příkladem "paradoxu dědečka". Dan přinese toxin z budoucnosti, aby zabil tvory v současnosti, a zabrání tak okolnostem v budoucnosti, které umožní toxin objevit.
  • Během útěku z vozu Humvee viditelně dojde namontovanému kulometu munice, ale poté je vidět a slyšet, jak nepřetržitě střílí.
  • V čase 44:45 žádá Romeo Command Dana, aby z výzkumné laboratoře přinesl 12 modrých ampulí, a říká, že je potřebuje všechny. Dan rozbije sklo a najde spoustu ampulí, konkrétně najde 15 tmavě modrých a řekne: "Mám je.". Buď to byly ty správné a ty 3 navíc nepotřebovali, nebo se prostě neobtěžovali dialog znovu nahrát, aby nesrovnalost upravili.
  • Sam Richardson byl vždy první volbou Chrise McKaye do role Charlieho.
  • Venkovní záběr na Wallaceovu technologickou laboratoř, kam Forester v současnosti dochází, se ve skutečnosti nachází v Indianapolisu ve státě Indiana. Je to nemocnice Sidneyho a Lois Eskennaziových.
  • Hlavní hrdinové tohoto filmu mají příjmení Forester. Ve Válce světů, dalším filmu o invazi mimozemšťanů na Zemi, má hlavní hrdina příjmení Forrester.
  • Když voják ve filmu mluví o tom, jak funguje cestování v čase, říká, že "je to jako slepit kuřecí drát se žvýkačkou". Což je jasný odkaz na scénu z filmu o cestování v čase "Bill a Ted: Vynikající dobrodružství".
  • Podobně jako v sérii Vetřelec se i v tomto filmu objevuje samice (ve filmech o Vetřelcích známá jako královna), která je větší a zákeřnější než samci, žije v centrálním hnízdě, které je snadno bránitelné, je tvrdě chráněna samci svého druhu a je velmi vzácná, zatímco samci jsou velmi běžní.
  • V červenci 2021 bylo oznámeno, že rozpočet filmu "The Tomorrow War" činil 200 milionů dolarů.
  • Natáčelo se čtyři měsíce, včetně natáčení na Islandu.
  • Chris Pratt zveřejnil 9. listopadu 2019 na svém Instagramu následující: "Poprvé se podílím na produkci filmu! A konečně o tom můžu psát! Název "Ghostdraft", se ukázal být z různých důvodů problematický, takže jsme začali hledat jiné možnosti... Prošli jsme:Generace Alien, Světová válka A, Generace Gone, Zachraňte vojína Ryaaliena, WWZ2, ale s As, ne Z, HORIZON WHITESPIKE, HERO movie brought to you by Verizon, Jurassic Draft, GENERATION Draft, Miller Genuine Draft, City Slickers, Alien Dawn, Rapture Dawn, Apocalypse Dawn, Hero Dawn, Destiny War, Saving Tomorrow a The Tomorrow War.THE TOMORROW WAR! A v tu chvíli mi to došlo.... Říkáme tomu #TheTomorrowWar".
  • Odhaduje se, že během prvního víkendu digitálního uvedení v červenci 2021 film vidělo 2,41 milionu domácností, což z něj činí nejsledovanější film Amazon Original, který byl v té době sledován.
  • Ve sci-fi filmech existují tři oblíbené teorie o cestování časem: (na tom, co změníte v minulosti, nezáleží, vše bylo předem určeno a vše do sebe zapadne stejně); dynamická časová linie (jakákoli změna v minulosti drasticky ovlivní a změní současnost) a paralelní časové linie: jakákoli změna v minulosti vytvoří alternativní časovou linii, jakýsi samostatný vesmír. Tento film nevysvětluje, která z nich to je, ale silně naznačuje tu poslední: Současní lidé bojují v budoucnosti, aby zachránili časovou linii svých dětí, ale jejich vlastní časová linie je již jiná s vědomím, že v určitém okamžiku dorazí mimozemšťané. Kdyby šlo o dynamickou časovou linii, "budoucnost" by se měnila s každou jednotlivou interakcí nebo skokem mezi přítomností a budoucností.
  • J.K. Simmons ve svých 66 letech šokoval své mnohem mladší mužské kolegy svalnatou postavou a vypouklými bicepsy. Chris Pratt (42 let) řekl: "Bylo to neuvěřitelné. Říkal jsem si, je to vůbec možné? On má vězeňské svaly. Říkal jsem si: 'Kámo, kde jsi byl? Ani nevíte, kolikrát jsem mluvil o pažích J.K.. V tomhle filmu vypadá zatraceně nabušeně. J ve slově J.K. znamená "jacked". On je nabušený." Edwin Hodge (36 let) dodal, že Simmons zahanbil obtloustlé mladíky ve filmu: "Je hodně nabušený. Doufám, že v jeho věku budu vypadat tak dobře. Bylo to dost směšné. Byly mu vidět všechny žíly. Jeho svaly byly větší než moje. A já si tehdy myslel, že mám velké svaly. Je to plnokrevník." Simmons byl z pochvaly nadšený a řekl: "Jestli z toho filmu už nic nebude, tak jsem šťastný!". Režisér Chris McKay dodal: "Byl jako silák z Coney Islandu. Člověk čekal, že bude drtit plechovky z bicepsů." Simmonsovi se dokonce dostalo komplimentů od Prattovy manželky a dcery Arnolda Schwarzeneggera - Katherine Schwarzeneggerové, která řekla: "Panebože, J. K. Simmons je namakaný." Simmons odpověděl: "To je vše, co potřebuji od Arnoldovy dcery".
  • Podle režiséra Chrise McKaye vychází vzhled 66letého J. K. Simmonse ve filmu z jeho fotografií na Instagramu, které se staly virálními v roce 2016 poté, co je zveřejnil jeho trenér Aaron V. Williamson. Série snímků z posilovny ukazovala Simmonse s obrovským zacuchaným bílým plnovousem, v tričku pro svalovce bez rukávů, jak dělá intenzivní bicepsové cviky s neuvěřitelně vypouklými bicepsy. Když došlo na obsazení role bláznivého, ale drsného otce (Chrise Pratta), který žije na volné noze, McKay uvedl, že si okamžitě vzpomněl na virální snímky, oslovil Simmonse a zeptal se ho: "Hele, nevím, v jaké jsi teď formě. Ale jestli je to možné, opravdu chci, aby ses zase dostal k tomu svalovci a nechal si narůst vousy". Simmons o fotografiích z roku 2016 řekl: "To vybouchlo poté, co to bylo zveřejněno na Instagramu". Roli nicméně přijal, protože ho lákala výzva znovu si vybudovat takové tělo. Ve finále filmu Simmons naplno vystavuje své svalnaté paže nejprve v těsném tričku obepínajícím bicepsy a později v tričku pro svalovce bez rukávů, které jeho bicepsy ukazuje ještě výrazněji.
  • Tento film natočila společnost Paramount Pictures pro uvedení v kinech, ale kvůli pandemii Covid-19 jej prodala společnosti Amazon Prime Video za 200 milionů dolarů.