Původ neznámý

59%

Zajímavosti 6

  • Při otravě poloniem by lidé neomdlévali, jak to vidí šprti na večírku. Také by se nezotavili tak rychle, jak je vidět ve filmu, a nutit je zvracet (jak je vidět venku po večírku) by nemělo žádný účinek, pokud by otrava poloniem byla tak pokročilá (což by trvalo několik dní nebo déle), že by ztratili vědomí.
  • Obálka komiksu, který si Jorge a Paco během filmu střídavě kradou, "Neal O'Neil vs. Zinco", vychází z ikonické obálky "Superman vs. Muhammad Ali" od Neala Adamse a Dennyho O'Neila - ve Španělsku ji vydalo nakladatelství Ediciones Zinco, které v 80. a 90. letech vydalo řadu dalších titulů DC.
  • Mezi superhrdiny tajného původu, kteří inspirovali zločiny v tomto filmu, patří: Hulk, Iron Man, Batman, Human Torch, Spider-Man a X-Men.
  • Cameo: Na začátku filmu se doručovatel podobá Stanu Leemu při jednom z jeho slavných cameí.
  • Mnoho postav ve filmu je pojmenováno po slavných španělských komiksových nakladatelstvích, která měla práva na vydávání komiksů DC, Marvel a dalších ve Španělsku a Mexiku: Vydavatelství: Novaro, Vid, Bruguera, Vertice a Norma. Obytný komplex, ve kterém Victor Vid bydlí, se jmenuje "Surco", což je další španělské nakladatelství, které na počátku 80. let vydávalo tituly Marvelu.
  • Jorgeho obchod s komiksy se nacházel v madridské čtvrti Usera. Lidé na ulici najednou dychtivě vstupovali dovnitř v naději, že se v Useře otevřel skutečný obchod s komiksy, a když jim bylo řečeno, že je to jen kulisa, odmítali se zklamat s argumentem, že v regálech jsou skutečné komiksy. Zejména děti odmítaly odejít a ředitel měl problém vysvětlit situaci.