Master Z: Ip Man Legacy

58%
Master Z: Ip Man Legacy
Plakát traileru
Čcheung Tin Čch' (Max Zhang) po prohře s Ip Manem odchází se svým synem Fungem, opouští svět bojových umění a otevře si obchod s potravinami. Při jedné rozvážce narazí na Kita (Kevin Cheng), který provozuje opiové doupě, a dvě kamarádky Julii (Yan Liu) a Nanu (Chrissie Chau), které před Kitem utíkají. Tin Čch' jim pomůže a porazí celý Kitův gang. Kit si to ovšem nenechá líbit a rozhodne se pomstít.



kknk2
kknk2
2 949 bodů
8.5
Master Z navazuje na třetí díl série o mistru Ipovi, ale jedná se o vedlejší film (ani neovlivňuje čtyřku). I přesto, že se řídí podobnou kompozicí (zase), má pěkný příběh s nádechem krimi a vzhledem k tomu, že hlavní hrdina nedisponuje Ip Manovou klidnou grácií, je pomstychtivější a akčnější.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
7.5
Příjemné kung-fu béčko, které zapadá do "Ip Manovského univerza". Zhang jako mistr bojových umění fungoval již ve třetím filmu a jde vidět, že v pohodě utáhne i vlastní spinoff. Ostatní herci mu skvěle sekundují a je jedno, zda se jedná o čínské gangstery, majitele baru nebo Bautistu coby hlavního padoucha, který uplácí britské jednotky a štve je proti Číňanům. Úvod filmu na mě působil strašně komicky, ale naštěstí to časem trochu zvážnělo a solidních soubojů tu máme požehnaně. Jo a Kitova saka jsou prostě super. 75%

Dodatečné informace

Původní název:
Yip Man ngoi zyun: Cheung Tin Chi (více)
  • Hong Kong Master Z: Ip Man Legacy
  • Hong Kong Yip Man ngoi zyun: Cheung Tin Chi
Země původu:
Hong Kong
Tržby:
21,83 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění