Resident Evil 3

76%

Komentáře a recenze 17

Dle relevance
G
85%

Předělávka třetího dílu Resident Evil je stejně jako jeho loňský bratříček třeskutě zábavným survival hororem s úžasnou atmosférou. Příklon k akčnější a lineárnější hratelnosti není přehnaně velký a ač rozhodně nejde o kousek na mnoho večerů, po těch několik hodin se budete v doprovodu nezdolného monstra Nemesis bavit královsky.

H
80%

Loni to bylo lepší. Přes řadu vad na kráse je ale Resident Evil 3 stále dobrou hrou, tedy pokud si jej zahrajete na vyšší obtížnostní stupeň.

K
80%

Jedinou kaňkou je přílišná krátkost. Pokud by se Resident Evil 3 prodával za polovic, mohl bych jeho nákup bez váhání doporučit hned každému, takhle trochu váhám.

D
80%

Pro mě osobně jde o nadprůměrnou hru, která dokazuje, že bohužel remake staré hry je dnes často lepší, kvalitnější a zajímavější, než to, co vychází jako zcela nové vysoko-rozpočtové hry, kde vydavatelé mají úplně jiné zájmy, než v první řadě udělat herně dobrou hru. Nový Resident Evil 3 tedy určitě doporučuji.

R
80%

Resident Evil 3 Remake přináší opět intenzivní herní zážitek, který tentokrát přináší rychlejší tempo a akčnější pojetí v opět naprosto dechberoucím audiovizuálním zpracování. Capcom opětovně ukazuje, jak má vypadat pravý remake. Škoda jen kratšího čistého herního času a nízké znovuhratelnosti.

Z
80%

Fanoušci loňského remake dvojky se budou okamžitě cítit jako doma - od atmosféry po hratelnost nebo ovládání. Přesto ale hra dokáže čas od času překvapit i ohromit, jelikož její příběh i prezentace je citelně velkolepější, ambicióznější a modernější. Ano, je to krátké, ale rozhodně to stojí za to.

A
75%

Resident Evil 3 Remake v mnohém navazuje na loňský druhý díl, ale místo postupně budovaného napětí sází spíše na akčněji pojatou hratelnost, která nemusí sednout každému. Vyloženě zamrzí krátká herní doba okolo pěti hodin, přesto je třeba studio Capcom pochválit za velmi kvalitní audiovizuální zpracování.

C
75%

Zkrátka Resident Evil 3 se tak úplně nepovedl, byť třeba jako takový přídavek k fantastické dvojce poslouží dostatečně, jakmile cena klesne na nějakou rozumnou hranici. Za plnou cenu hru ovšem nemůžeme doporučit, a tak uděláte nejlépe, když sáhnete po skvostné dvojce - anebo klidně i starší, ale neméně skvělé sedmičce! Třeba mezitím Capcom vezme rozum do hrsti a trojku náležitě zlevní. Velká škoda!