Klaus

90%
Klaus
Jesper je rozmazleným a líným synem generálního ředitele královské pošty. Poté, co se Jesper stane nejhorším studentem poštovní akademie, je odeslán na zamrzlý ostrov Smeerensburg někde za polárním kruhem. Jesper má za úkol během jediného roku dorušit šest tisíc dopisů a pokud se mu to nepovede, otec ho vydědí. Jak to ale udělat, když se ocitne na místě, kde si znesváření místní obyvatelé stěží vyměňují slova, natož dopisy? Už sto chce vzdát, když najde nečekaného spojence v místní učitelce Alvě a seznámí se s Klausem, tajemným tesařem, který žije sám v chatě plné ručně vyrobených hraček. Tato nepravděpodobná přátelství vracejí smích do Smeerensburgu, sbližují sousedy a dávají vzniknout kouzelné tradici a punčochám, které pečlivě visí u komína.



Recenze: Klaus

Kinobox.cz
100%

Je milý, ale nesentimentální. Barevný, ale bez kýče. Vánoční, ale přesto originální. Všichni tvůrci a herci, kteří na snímku pracovali, by si zasloužili pořádný potlesk a smeknutí klobouku. Vytvořili totiž ten nejlepší vánoční příběh, jaký jsem kdy viděla a nejspíš i jaký kdy uvidím.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
Animák roku dorazil z míst kde by to nikdo nečekal. Španělé se opravdu vytáhli a naservírovali prvotřídní vánoční dobrodružství o zrodu legendy jménem Klaus. Animace byla úžasná a originální. Velice milé překvapení,které zahřeje u srdce nejednoho diváka.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
9
Na Klause jsem se záměrně nedíval před vánocemi, ale po nich, abych nebyl tolik ovlivněn. Četl jsem jen samou chválu a... je to tak. Takhle jsem byl naposledy dojatý u animáku Coco, který Klaus jen těsně nepředstihl v mém osobním žebříčku animáků. Tak jak film ukazuje po svém zrod legendy o Santa Clausovi je brilantní a musí vzít za srdce nejen děti, či Američan.. doufám že malinko vyměknul tak jako já každý. Skvělá je scéna o zrodu legendárních létajících sobů ( prozrazovat nebudu ). Trošku retro animace dodala příběhu punc kvality. Klobouk dolů - 90%.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
S filmy na Netflixu je to poslední dobou pořád od desíti k pěti a žádný není schopný ukázat větší kvalitu, ba pak dokonce uspět a zapsat se do dějin. Dnes už je těch vánočních filmů tolik, že si jsem jistý, že je může televize obtáčet obrok a stejně nebude o program nouze. Ale jen zřídka přijde něco nového, co se dokáže nejen vyšvihnout v rámci tohoto žánru, ale navíc prorazit i mezi ne-vánoční snímky. Ale právě Klausovi se to snad i povedlo! Příběh zapadlé vesničky kdesi na severu, kam přijde nový pošťák, jehož cílem je vesnici co nejdříve zase opustit. Je to možná největší díra na zemi, lidi jsou znepřátelení, domy působí temně, škola je zavřená a poštu nikdo nevyužívá. A tak když na našeho hlavního hrdinu jde nuda, tak hledá co by dělal a ještě tak kdyby mu to pomohlo, co nejdříve zmizet. Když tu zjistí, že mimo vesnici je ještě jedna chaloupka, kde objeví jednoho urostlého vousáče jménem Klaus. Navázané přátelství pomůže nejen pošťákovi, ale vdechne život celé vesnici... Svým originálním příběhem je to zatraceně odvážná podívaná, která sice může všem capartům zavřít hubu, odkud že se to ten Santa Klaus vzal, ale přece jen tak moc přiživuje vznik kultu okolo červeného dědečka na saních a sobech, že nakonec může spíše vyvolávat více otázek.. Klaus svojí netradiční animací s klidem drží krok s tím nejlepším od Pixaru, ale zároveň nešetří takovým temnějším odleskem, který jakoby pokukuje po Burtonovkách. Líbilo se mi to, nechybí srdíčko, ale vývojovou strukturou příběhu je pořád dosti všední. Jedna z nejzajímavějších vánočně tématicky laděných pohádek... 80%


Dodatečné informace

Původní název:
Klaus (více)
  • Velká Británie Klaus
  • Velká Británie La leyenda de Klaus
  • Velká Británie Клаус
Premiéra v ČR:
15. 11. 2019
Distributor:
Netflix
Země původu:
Velká Británie, Španělsko, USA

Podobné


Powered byJustWatch