Kalifornský sen

66%

Zajímavosti 7

  • Když se Richie Williams (hraje ho Diplo) představuje, říká: "Lidé mi říkají R-Dub." O několik minut později ho Maggie během hádky ve studiu osloví "Richarde", načež ji rychle opraví a řekne "R-Dawg".
  • Když Maggie a její otec hovoří v jeho rozhlasové boudě, změní se album, které drží v ruce, z "Rumours" od Fleetwood Mac na "I Put a Spell on You" od Niny Simone.
  • V roce 2020 neznámý Kelvin Harrison Jr. svou přítomností, hereckým a hudebním talentem téměř ukradl celý film. Jeho hláška ve filmu: "Hraju na saxofon a táta je naštvaný, že nehraju". "Můj táta hraje na saxofon" je skutečný příběh. Kelvin starší hrál na saxofon také s Wintonem Marsalisem.
  • Kromě: "Grace uvádí, že pouze pět žen starších 40 let mělo singl číslo jedna a pouze jedna byla Afroameričanka: v době natáčení to byly Sia (40 let), Madonna (42 let), Bette Midler (43 let), Cher (52 let) a Tina Turner (44 let). Nicméně Aretha Franklinová (45) se také dostala na první místo, i když v duetu s Georgem Michaelem, což znamená, že technicky vzato dosáhli tohoto úspěchu dva afroameričtí zpěváci." Diana Ross, matka herečky Tracee Ellis Ross, která hraje Grace, měla koncem roku 1985 singl číslo jedna s písní Chain Reaction, i když ne v USA. Tento singl se stal druhým hitem Rossové na prvním místě britské singlové hitparády. Na první místo se dostal také v Austrálii, Irsku a Zimbabwe. Na Novém Zélandu dosáhl vrcholu na 3. místě a v Jihoafrické republice se dostal do první pětky.
  • Dakota Johnson a Ice Cube se dříve objevili ve filmu 21 Jump Street (2012).
  • Matkou Tracee Ellis Rossové je herečka, držitelka nominace na Oscara a Zlatého glóbu, zpěvačka a ikona Diana Rossová. Matkou Dakoty Johnsonové je na Oscara nominovaná a Zlatým glóbem oceněná herečka Melanie Griffithová. Melanie v tomto filmu hraje Tess, což je poklona za její slavnou Tess McGillovou ve filmu Working Girl (1988). Ve filmu se objeví přibližně v 84. minutě jako komparzistka v bílém obleku, která sedí jako cestující dvě řady před Maggie na trajektu do Cataliny. To, že je na trajektu, mohla být také narážka na její roli ve filmu Working Girl, kde byl trajekt na Staten Islandu nedílnou součástí děje.
  • Grace uvádí, že pouze pět žen starších 40 let mělo singl číslo jedna a pouze jedna byla Afroameričanka: v době natáčení to byly Sia (40 let), Madonna (42), Bette Midler (43), Cher (52) a Tina Turner (44). Na první místo se však dostala i Aretha Franklinová (45), i když v duetu s Georgem Michaelem, což znamená, že technicky vzato se to podařilo dvěma afroamerickým zpěvačkám. V době uvedení filmu se k tomuto číslu přidala ještě Mariah Carey (49). V době natáčení filmu byla navíc Sia nejnovějším umělcem, který dosáhl prvního místa ve věku nad 40 let. Intenzivně spolupracovala jak s Gregem Kurstinem, který napsal a produkoval písně pro soundtrack k tomuto filmu, tak s Diplem, který má ve filmu malou roli producenta R Dubse.