Michael Jackson - One More Chance

?

Zajímavosti 9

  • V té době Jackson dlužil CBS vystoupení, a tak ho místo toho nahrál s několika úhly kamery, aby ho mohl poslat CBS a nechat ho odvysílat všude v té době.
  • V některých záběrech je Jackson ztvárněn dvojníkem.
  • Michael se během natáčení svému manažerovi vyjádřil, že v hudbě už dosáhl všeho a že by chtěl začít režírovat a stát za kamerou místo před ní, což udělal jako jeden ze svých posledních videoklipů pro své fanoušky. Vysvětluje pozdrav a mávnutí předtím, než existuje, pak kamera zabírá jeho fanoušky. Naznačuje, že jeden z nich by mohl být slavný umělec a Michael by pro něj mohl režírovat videoklip.
  • Během natáčení byl Jackson velmi rozrušený, protože v roce 2003, kdy k obvinění došlo, mu jeho tehdejší manažer řekl, aby si zapnul televizi, a k Michaelově hrůze uviděl, jak na jeho milovaný ranč Neverland vtrhly helikoptéry a policie, ačkoli video dokončil, stále ho stříhal a kvůli tomu na chvíli přestal stříhat, každý den plakal kvůli všemu, co se v té době dělo. Tohle měl být jeho comeback, ale místo toho se to rozbilo a on upadl do deprese. I když se mu podařilo prokázat svou nevinu a v roce 2005 byl zproštěn viny, jeho kolegové a zaměstnanci cítili, že je jeho zdraví zcela vyčerpané, ale on byl v klidu a připravoval se na comebackové turné, kterým se stalo "This Is It". Bohužel měsíc před zahájením turné zemřel na předávkování.
  • Píseň byla ve skutečnosti nahrána v roce 2001, ale vydána byla až v roce 2003, protože Jackson opouštěl Sony jako volný agent a vlastnil polovinu jejich společnosti, nicméně podle tehdejší smlouvy jim stále dlužil další dvě alba, takže Michael dal tuto píseň se svým starým materiálem jen ze zlomyslnosti. V té době protestoval proti Sony, že Sony okrádá své umělce, a Jackson se nechal slyšet, že tehdejší generální ředitel Tommy Motola je velmi ďábelský člověk. Brzy následovala řada afroamerických umělců s vlastními podobnými tvrzeními.
  • Píseň napsal a produkoval R. Kelly, který napsal i další dvě Michaelovy písně "You Are Not Alone" a "Cry".
  • Toto bylo jedno z posledních Jacksonových videí, které kdy natočil; bylo natočeno v roce 2003, ale zveřejněno až v roce 2010 po jeho předčasném odchodu.
  • Video má 4 minuty a 37 sekund, ale samotná píseň 3 minuty a 50 sekund.
  • Tento videoklip je zároveň posledním Jacksonovým videoklipem a jediným posmrtně vydaným videoklipem s novými záběry.