Beyond Valkyrie: Dawn of the Fourth Reich

50%

Zajímavosti 8

  • Na samém začátku filmu, když důstojník Sturmbannführer SS opouští své auto, je na stráži německý voják, který nemá řádně nasazenou helmu. Má ji posunutou dozadu na hlavě, což by nikdy nebylo dovoleno. Také vypadá, že by potřeboval ostříhat,
  • Generálmajor americké armády oslovuje rotmistra americké armády "Gunny", stejně tak je oslovován rotmistr USMC.
  • Kapitán americké armády se o operaci Valkýra dozvídá ještě před jejím uskutečněním, ale spojenci o ní věděli až po jejím neúspěchu.
  • Voják americké armády visící na padáku otevře oběma rukama vystřelovací nůž.
  • V jedné z prvních scén osloví kapitán americké armády rotmistra americké armády "mistře zbraně", což je způsob, jakým by byl oslovován rotmistr USMC. Nikdo v armádě by takovou chybu nikdy neudělal.
  • Na stejnokrojích generála Reinhardta a kapitána Blackburna je několik vyznamenání/korouhví v nesprávném pořadí: Purpurové srdce nemá přednost před Medailí za vynikající službu nebo Bronzovým srdcem.
  • Zásobníky německých samopalů MP40 pojmou pouze 32 nábojů, ale vojáci střílejí dál bez výměny zásobníků.
  • Ve scéně, kdy voják posílá informace z vlaku a poté je přijímají na velitelství, zaklepe na dveře generála nadrotmistr O'Malley (Tom Sizemore). Generál se zeptá: "Co se děje, Gunny?". Tento výraz "Gunny" (Gunnery Sergeant) je obecně spojován s námořní pěchotou, nikoli s armádou. Nicméně výraz "Gunny" se v armádě skutečně používá, nikoliv jako hodnost, ale jako služební postavení. V oddílech polního dělostřelectva americké armády (ekvivalent čety ve zbytku armády) zastává jeden ze seržantů první třídy (E7, ekvivalent dělostřeleckého seržanta námořní pěchoty) přidělených k oddílu služební pozici "Gunnery Sergeant", která se často zkracuje na "Gunny" (druhý seržant první třídy v oddíle by byl znám jako "Smoke"). Tato zkratka v armádě není mimo komunitu polního dělostřelectva příliš známá, ale není výlučná pro námořní pěchotu. Pokud generál dříve pracoval s nadrotmistrem O'Malleym v jednotce polního dělostřelectva, je velmi pravděpodobné, že by si O'Malleyho pamatoval jako "Gunnyho".