Enter the Battlefield: Life on the Magic - The Gathering Pro Tour

58%

Zajímavosti 4

  • Pro Tour (často zkráceně PT) je nejvyšší formou soutěžní hry sběratelské karetní hry Magic: The Gathering. Skládá se ze série turnajů pořádaných po celém světě, přičemž na každý z nich je třeba se zúčastnit na pozvánku. Na každém turnaji Pro Tour se uděluje celkem 250 000 dolarů v peněžních odměnách, přičemž 40 000 dolarů připadá na vítěze. Účastníci Pro Tour také získávají Pro Points, jejichž výše závisí na jejich výsledcích. Za Pro Points získávají hráči zvláštní výhody, včetně automatické kvalifikace a cestovních odměn na další turnaje Pro Tour. Od vydáníČtyři turnaje Pro Tour se konají během dvanáctiměsíční sezóny.Umístění mezi nejlepšími osmi hráči Pro Tour je považováno za jeden z největších úspěchů, jakého může soutěžní hráč Magicu dosáhnout. Profesionální hráči jsou proto často porovnáváni podle počtu umístění v Top 8 Pro Tour, kterých dosáhli během své kariéry. Nejúspěšnějšími hráči Pro Tour jsou Kai Budde, který z deseti umístění v Top 8 vyhrál sedm Pro Tour, a Jon Finkel, který vyhrál tři Pro Tour, přičemž se do Top 8 dostal sedmnáctkrát.
  • Článek v USA Today z roku 2004 naznačuje, že hraní Magicu může pomoci zlepšit sociální a mentální schopnosti některých hráčů. Článek poskytl rozhovor rodičům hráčů, kteří se domnívají, že hra podobně jako sport učí děti elegantněji vyhrávat a prohrávat. Magic také obsahuje velké množství strategií a slovní zásoby, s nimiž se děti nemusí běžně setkávat. Rodiče také tvrdili, že hraní Magicu pomáhá jejich dětem vyhýbat se problémům, jako je užívání nelegálních drog nebo vstup do zločineckých gangů. Na druhou stranu se článek také stručně zmiňuje o tom, že Magic může být vysoce návykový, což vede rodiče k obavám o posedlost svých dětí Magicem. Navíc až do roku 2007 měli někteří lepší hráči možnost ucházet se o malý počet stipendií.
  • Magic: The Gathering (MTG; také známý jako Magic) je karetní hra, kterou vytvořil Richard Garfield. Poprvé ji vydala společnost Wizards of the Coast v roce 1993, byla první vyrobenou obchodní karetní hrou a stále se jí daří - v roce 2015 ji hrálo přibližně dvacet milionů hráčů. Magic mohou hrát dva nebo více hráčů v různých formátech, z nichž nejčastěji se používá balíček více než 60 karet, a to buď osobně s tištěnými kartami, nebo pomocí balíčku virtuálních karet prostřednictvím internetové hry Magic: The Gathering Online, na chytrém telefonu nebo tabletu či v jiných programech.
  • Podle Grega Collinse bylo hlavním cílem vyprávět příběhy o motivaci hráčů a jejich životě mimo Magic, které se při běžném pokrytí turnaje těžko vyprávějí.