L'Ordre des médecins

61%

Zajímavosti 5

  • Řád lékařů (L'Ordre des médecins) je přímo inspirován bratrem Davida Rouxe. Kdyby navíc scénář nepotvrdil, režisér by od projektu upustil. Přesto však mnoho věcí neprožíval stejně jako Simon, hlavní postava.
  • Od samého počátku bylo záměrem Davida Rouxe proniknout do zákulisí tohoto gigantického, složitého a nenasytného vesmíru, kterým je nemocnice. Postava Simona tam tráví většinu času a pro jeho soukromý život zbývá jen málo prostoru.
  • Kolegium lékařů (L'Ordre des médecins) je přímo inspirováno obdobím, kdy byla matka Davida Rouxe nemocná. Některé zcela konkrétní momenty, které režisér zažil, tak byly pro zrod projektu rozhodující. Například když byla jeho matka hospitalizována v kritickém stavu, musel její bratr oznámit zhruba stejně starému pacientovi rakovinu.
  • David Roux se narodil v roce 1977 v Paříži. Patnáct let pracoval jako divadelní novinář, byl také asistentem režie a literárním manažerem ve společnosti zabývající se vývojem filmů (Film Initiative), než se začal věnovat psaní a natáčení krátkých filmů ((Jejich mládí (Leur jeunesse) v roce 2012, Opakování (Répétitions) v roce 2014)). Kolegium lékařů(L'Ordre des médecins) je jeho prvním celovečerním filmem.
  • David Roux pochází z lékařské rodiny. Jeho starší bratr je pneumolog na jednotce intenzivní péče. Při psaní scénáře k filmu Řád lékařů(L'Ordre des médecins) ho režisér několik dní sledoval při jeho práci: oblékl si bílou blůzu, která mu umožnila splynout s pozadím, a všude ho doprovázel.