3 from Hell

57%

Zajímavosti 16

  • (Film se odehrává mezi 2. říjnem 1988 a začátkem listopadu, ale v novinách, které se objeví, když jsou na cestě do Mexika, je jasně napsáno, že je únor.
  • Při závěrečném zúčtování se používají útočné pušky, které v době, kdy se film odehrává, nebyly k dispozici.
  • Postava Dee Wallace je poctou hlavní postavě Ilsy z filmu Ilsa, zlá správkyně (1977), známého také jako "Ilsa - šílená řeznice", "Vanda, zlá správkyně", "Greta - Haus ohne MГ¤nner" (původní název) a "Greta mučitelka".
  • Motelový pokoj, který "trojice z pekla" dostane po příjezdu do mexického Duranga, je vyzdoben obrazy Emiliana Zapaty. To je nepřesné. Emiliano Zapata byl válečník z jižního Mexika během revoluce v zemi. Hlavním válečníkem ze severního Mexika byl v té době Doroteo Arango alias Francisco "Pancho" Villa. V severním Mexiku je Pancho Villa dodnes legendárním "lidovým hrdinou", modlou a uctívanou postavou. Zapata je v severním Mexiku v lepším případě ignorován a v horším případě zavrhován stejně jako Villa v jižním Mexiku.
  • (asi v 55. minutě) Postava Richarda Brakea Winslow Foxworth Coltrane tvrdí, že trpí noční slepotou. Když zastaví u prvního motelu. Otis Driftwood naříká, že je unavený, protože všechno řídí on. Musí to být návrat, když Jerry Goldsmith tvrdil totéž ve filmu Dům 1000 mrtvol (2003), když jeho přítel Bill Hudley sténá stejně jako Otis B. Driftwood.
  • (cca 1h 6 min) Název motelu v mexickém Durangu "Estrella Del Motel" nedává smysl. Jeho překlad do češtiny zní "Hvězda motelu".
  • Několik kulis, které se nacházejí na pozemcích společnosti Twentieth Century Fox, se výrazně objevilo v seriálu MTV Teen Wolf (2011), přičemž se téměř nezměnily kulisy seriálu. Kancelář ředitele věznice a stůl před ní, chodba cel, v nichž je Baby držena, tunel, kterým je vedena při pokusu o přepadení, a mexická vesnice - to vše se výrazně objevilo v posledních čtyřech sériích Teen Wolf poté, co se natáčení přesunulo z Georgie do Kalifornie.
  • Hlavní postavy: Firefly, kapitán Spaulding a Otis Driftwood jsou stejná jména postav, které hrál Groucho Marx ve filmech bratří Marxů.
  • Sheri Moon Zombie musela chodit na lekce lukostřelby, aby se naučila správně používat luk a šípy.
  • Stejně jako ve všech svých filmech obsadil Rob Zombie třináct lidí, kteří se objevili buď v remaku Halloweenu (1978), Halloweenu (2007), nebo v jeho pokračování Halloween II (2009). Ve filmu se objeví Sheri Moon Zombie, Bill Moseley, Sid Haig, Jeff Daniel Phillips, Richard Brake, Sylvia Jefferies, Dee Wallace, Clint Howard, Daniel Roebuck, Sean Whalen, Richard Riehle, Danny Trejo a Duane Whitaker.
  • Postava Carlose Perra má na hlavě jeden z ikonických klobouků Roba Zombieho.
  • (cca 1h 28 min) Ve filmu zazní píseň In-A-Gadda-Da-Vida. Stejnou píseň si vyžádala postava Billa Moseleyho Chop Top ve filmu Texaský masakr motorovou pilou 2 (1986).
  • Postprodukce byla odložena o pět měsíců kvůli turné Roba Zombieho a Marilyna Mansona.
  • Filmový plakát s černobílýma očima, fotografiemi ve stylu "mugshot" ve spodní části a výrazným červeným písmem má odkazovat na plakát k filmu Helter Skelter (1976).
  • Režisér Rob Zombie v jednom z rozhovorů prozradil, že jeho původní scénář obsahoval mnohem větší roli pro kapitána Spauldinga, kterého hrál herec Sid Haig. Když však Zombie dostal zprávu, že se Haig zotavuje v nemocnici po operaci, navštívil ho v rehabilitačním zařízení a byl znepokojen drastickými změnami jeho postavy, především tím, že výrazně zhubl. Zombie si uvědomil, že Haigův zdravotní stav je vážně ohrožen, a byl nucen přehodnotit význam kapitána Spauldinga v příběhu a zároveň ponechat Haiga ve filmu, protože společnost Lionsgate hodlala film bez Haiga ukončit. Po mnoha přepisech Zombie představil postavu Foxyho Coltranea, kterého hrál jeho častý spolupracovník Richard Brake, jako způsob, jak nahradit třetího člena rodiny Firefly, aniž by nutně musel zcela nahradit kapitána Spauldinga. Ironií osudu je, že Zombie s Haigem po natočení jeho role až do jeho smrti nepromluvil.
  • Herec Sid Haig (představitel kapitána Spauldinga) bohužel zemřel pouhých pět dní po uvedení filmu do kin.